Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и когато допускаме грешки, съм безкомпромисен. Струва ми безсъние и нерви. Това се оплака премиерът Бойко Борисов във Варна по повод оставките от вчера на вътрешния, регионалния и транспортния министър. 

"Хората, които отстраняваме, са кадри, допринесли много, но идва момент, в който трябва да се разделим. Защото ние не сме БСП. Два пъти в мандат на БСП падат банки. Виждате, навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират", коментира Борисов.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

"Може би се питате защо приех оставките. Министър Нанков е прекрасен специалист. Още им ремонтираме тяхното строителство, аз по никакъв начин не ги съдя. Те са опозиция, да си говорят. Ние си гледаме нашата работа", допълни премиерът. 

Той беше категоричен, че автобусните фирми ще трябва да инвестират в закупуването на седалки с колани.

Решението на властта да има колани във всички автобуси - некомпетентно

Решението на властта да има колани във всички автобуси - некомпетентно

Коланите могат да влошат положението

"Ако не, няма да возят хора. Тук вече не трябва да се коментира дали браншът щял да загуби. Ако искаш да караш, трябва да бъдеш с колан. Това трябва да бъде незабавно въведено. Ако трябва 5 хил. автобуса ще останат в страната, но те ще имат необходимото оборудване за безопасен превоз на хора. Новият министър трябва да се погрижи за това. Много се направи и за шофьорските книжки, и за коланите, но не е достатъчно. Фактът е, че трима министри отговарят и това се е случило. И се размива отговорността. Аз мисля, че трябва да се поеме политическа отговорност за това. Като има проблем, трябва да се носи отговорност", категоричен е премиерът.

Бащата на президента е блъснал инвалид, Румен Радев не коментира

Бащата на президента е блъснал инвалид, Румен Радев не коментира

Георги Радев е отнел предимство...

По повод инцидента в Харманли с бащата на президента Румен Радев, Борисов заяви: "Действията на полицаите бяха мърлява работа, бяха хаотични. В един момент съвсем случайно там се озовава местен лидер на БСП. Защо някой от ГЕРБ не беше там."

Борисов категорично заяви, че е недопустимо полицаите да правят оперативки с местния лидер на БСП, а министър Радев да не може да си контролира хората.

Междувременно вицепремиерът Валери Симеонов свика днес Националния изпълнителен комитет на партията си НФСБ, за да реши дали и как продължава участието си в управляващата коалиция.

В петък Симеонов изрази несъгласието си с отстраняването на тримата министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, заради липсата на съгласуване на оставките между коалиционните партньори. А и според него виновен за тежката катастрофа край Своге бил само и единствено шофьорът.