БСП вижда правителствена криза в днешните оставки. Днес трима възлови министри от правителството на стабилността си отиват. Това заяви Кирил Добрев на брифинг.

Не сме изненадани от оставките, намираме ги за доста закъснели, подчерта той. В днешните оставки Кирил Добрев вижда признание за провала на десет годишната политика на рязане на лентички.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Левицата обаче иска още оставки. Задължителна е оставката на правосъдния министър Цецка Цачева и на министър Порожанов, настоява Добрев.

Търсела се работа на Лиляна Павлова. Говорело се, че ще се връща в МРРБ или ще стане транспортен министър. Добрев предположи, че сега се правел опит тя да бъде "изпрана" и заедно с Лазар Лазаров да бъдат върнати в МРРБ и АПИ, съответно.

Тома Биков пита кога БСП са поели отговорност?

Тома Биков пита кога БСП са поели отговорност?

Ако Кирил Добрев продължи да говори за корупция, Митьо Очите трябвало да дава пресконференции за ОПГ

Затова от Позитано 20 предлагат Павлова да стане МВР министър. След Румяна Бъчварова всеки можел да е министър на вътрешните работи.

Камилите се сменят, керванът си върви, обясни Кирил Добрев. Керванът обаче се ръководел от един човек - Бойко Борисов. Единственият изход от тази политическа криза е оставка на цялото правителство, според БСП.

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

Червените виждат само едно решение - оставката на кабинета

Левицата ще подкрепи оставките в пленарна зала и няма да държи министрите на сила.

БСП свиква извънредно заседание на ПГ на БСП в понеделник, за да реши какви действия ще предприеме през новия политически сезон. Според Кирил Добрев МВР министърът е можел да затвори пътя, на който стана зверската катастрофа.

Защо Росен Плевнелиев не е привикан в следствието, попита Кирил Добрев. Той като строителен министър е обявил обществената поръчка. Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието, защо не я разпитват, недоумява социалистът. Тя е пуснала пътя с акт 16 през 2016, по думите му. 

Червените питат още има ли връзка между политици и строителни фирми.

Припомняме, тримата министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха тази сутрин оставките си пред премиера.
По този начин тримата поемат отговорност за трагичната катастрофа край Своге, отнела 17 живота.

От БСП вече поискаха оставката на цялото правителство заради инцидента. Вчера с коментар по темата излезе и държавният глава Румен Радев.

Следователи влязоха в сградата на Трейс Груп

Следователи влязоха в сградата на Трейс Груп

В рамките на час Трейс Груп организира и отложи пресконференция, а следователи изнасят документация

В Националната следствена служба вчера бяха разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, извършила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като свидетели са разпитани също министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.