Не приемаме нито една тезите на БСП, особено тези, свързани с корупцията. Кога БСП и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност, попита Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг във Варна в отговор на атаката от "Позитано 20", от където обявиха, че не са доволни от трите оставки и настояват за още.

"За нас БСП Техноимпекс и тяхното говорене по тази тема нямат абсолютно никакво значение", коментира Биков и припомни, че според ГЕРБ това са хора, партия и политическа организация, които са организирали модел на управление "батко и братко", заради който са спрени европейски пари и са се проточили във времето строителството на автомагистрали.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Тогава никой не пое политическа отговорност, каза още той и припомни случая и с Марио Николов.

Тома Биков посочи и че никой не е поел политическа отговорност и за спирането на европейските средства при двете правителства на БСП - на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски.

Според него, ако Кирил Добрев продължи да говори за корупция, Димитър Желязков - Митьо Очите трябвало да дава пресконференции за организирани престъпни групи. Никой не пое политическа отговорност за Бенчо Бенчев, припомни Биков.

БСП видя правителствена криза

БСП видя правителствена криза

Левицата обаче иска още оставки - на Цачева и Порожанов

От ГЕРБ са категорични, че оставките на тримата министри Нанков, Московски и Радев това е поемане на политическа отговорност.

БСП се опитва да си смени пола, да мине в третия пол - хем да са комунисти, хем да са консерватори, коментира още Тома Биков пред младежите от 11-ия летен университет на МГЕРБ "Само истината, НЕ на фалшивите новини".

"Генезисът на БСП е революционен, разрушителен", категоричен бе депутатът, като изтъкна, че за разлика от опонентите си, ГЕРБ залага не на политически инженеринг, а на плавно развитие, на еволюция.

"Отговорността на консервативните партии е не да експлоатират или да предизвикват емоциите в обществото, които могат да доведат да хаос и разруха, а да ги поемат и преработват под формата на разумни решения. Това е посоката, която следва ГЕРБ, увери Биков.