"Трейс Груп Холд" АД, която е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък край Своге, където загинаха 17 души, информира в рамките на час, че организира пресконференция за утре, която впоследствие отложи.

В своето съобщение до медиите, те допълват, че оказват пълно съдействие на компетентните органи относно започналото разследване.

Междувременно, в централния офис на "Трейс Груп Холд" АД, следователи от Национална следствена служба извършиха проверка във връзка с изнесените вчера данни от Главния прокурор, касаещи разследването на състоянието на Път II-16 Елисейна - Своге.

Представители на Холдинга са оказали пълно съдействие на следователите, във връзка с набавяне на цялата необходима документация, касаеща проектирането, възлагането, изпълнението и приемането на обекта: "Проект Транзитни пътища V, ЛОТ 17, II-16 Мездра-Елисейна-Нови Искър".

Прокуратурата обвинява шофьора на катастрофиралия автобус

Прокуратурата обвинява шофьора на катастрофиралия автобус

Изземват документи от МРРБ, АПИ, Автомобилна администрация и фирмата изпълнител

Припомняме, една от посоките, в които върви разследването на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният слой асфалт), която не дава добро сцепление. Вследствие на това автомобилите губят контрол. Сигнали са подавани пет пъти до компанията-изпълнител, но тя не е извършила ремонт.

От "Трейс Груп Холд", водещ партньор в обединението ДЗЗД "Трейс Своге", което изпълнява ремонта, разпрати съобщение, в което твърдят, че "цялостната рехабилитация на пътя е извършена съгласно проекта и Техническата спецификация".

"Трейс Груп Холд" е сред най-големите изпълнители на обществени поръчки в областта на пътната инфраструктура у нас. Освен това дружеството работи и в Сърбия, където участва в строителството на част от Коридор №10 и други, а наскоро отваря офис и в Германия.

Компанията е спечелила 108 поръчки за почти един милиард лева. Отделно дъщерни дружества също са изпълнявали множество проекти.

Трейс Груп, ремонтираща пътя в Искърското дефиле, губи от цената на акциите си

Трейс Груп, ремонтираща пътя в Искърското дефиле, губи от цената на акциите си

Разследване установява дали ремонтът е некачествен и е причина за катастрофата