Националната следствена служба (НСлС) ще разпита всички властимащи, които са отговорни за възлагането на ремонта и приемането на пътя край Своге, на който стана тежката катастрофа на автобус, при която загинаха 17 души, съобщи в. "24 часа".

Тази сутрин в 10 часа започнаха разпитите.

Първият, който напусна следствието, бе Георги Колев от пожарната служба в Своге. Пред журналисти той бе лаконичен, като заяви, че са се задавали регламентирани въпроси от страна на ДНСК. Няма извършени нарушения от страна на пожарната служба, посочи Колев. 

Нанков посочи разминаване в документация и материали за пътя край Своге

Нанков посочи разминаване в документация и материали за пътя край Своге

Пресконференциите на БСП са между жълт вестник и другарски съд, обясни Тома Биков

В НСлС се очаква да бъдат разпитани около 30 души, като призовки са получили членовете на контролната строителна комисия, която е приела пътя, както и служители на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), свързани с процедурата по приемане на ремонтирания пътен участък. Ще бъде разпитан и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Вероятно за разпит ще бъдат привикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов. За днес обаче те нямат призовки.

Нанков обяви преди дни, че на пътя е бил положен асфалт с много високо съдържание на варовик. Вчера пък премиерът Бойко Борисов се закани да няма пощада за нито един замесен.

Борисов се закани - без пощада за виновните за трагедията край Своге

Борисов се закани - без пощада за виновните за трагедията край Своге

Призова и опозицията да изчака да приключи проверката кой и къде е вината за пътя-убиец