"Изследванията на асфалта показват, че по време на изпитването му със солна киселина има вложен недопустим материал в него. Въпреки това документацията е изрядна. Сега предстои независима лаборатория да потвърди резултатите. БСП не се посвениха да политизират трагедията край Своге. Бъдете убедени, че която и фирма да беше инженер, действията на държавата щяха да бъдат същите", обясни регионалният министър Николай Нанков на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

По-рано БСП призоваха за оставката на цялото правителство на Борисов, посочвайки го за лично отговорен за трагедията. Корупцията убива, това е модел, посочи соцлидерът и каза, че моделът остава.

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

Червените виждат само едно решение - оставката на кабинета

Нанков коментира, че според документите, подадени към АПИ, пътят отговаря на нормативите. Ще се правят допълнителни тестове и в момента се водят процесуално-следствени действия и има информация, която Нанков не може да сподели.

Според него не може се правят манипулации и да се раздават присъди докато тече разследване, дори е престъпно като внушение, смята регионалният министър, а Свиленски "отново не е разбрала за какво иде реч".

Александър Ненков определи пресконференцията на БСП като нагла, а политиците трябва да запазят някаква висота. ГЕРБ ще направят, каквото са правил и досега, както историята го е показала, ако има отговорен, той ще си понесе отговорността, независимо коя е фирмата, обясни той.

БСП можели от куртоазия поне да изчакат институциите да се изкажат, можели поне като хора, не като политици да го направят, "тези хора които въведоха модела батко и братко" говорят за корупция, защото явно за БСП хората забравят и са 80% дебили, коментира Ненков.

Тази пресконференция може да изглежда като отговор към "БСП - Техно импекс", но всъщност е желание да се информира обществото, обясни Тома Биков.

Пресконференциите на БСП са нещо между жълт вестник и другарски съд, ние в другарски съд не участваме и оставки сме подавали и пак сме печелили избори, добави той.

Управителят на "Мегаинвест-холд" отрича участие в ремонта на участъка край Своге

Управителят на "Мегаинвест-холд" отрича участие в ремонта на участъка край Своге

По думите му отсечката е правена от "Трейс груп" и фирмата му е замесена некоректно