Премиерът Бойко Борисов ще иска политическа отговорност на виновните за катастрофата край Своге. Той направи коментар в началото на заседанието на МС.

Той призова и опозицията да изчака още няколко дни да приключи проверката кой и къде е вината за пътя убиец.

Отговорността ще стига до там, докъдето стига вината, отчете Министър-председателят. Всички по веригата ще бъдат проверени и ще понесат отговорност.

Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, закани се Борисов. За всеки виновен ще има съдебна и политическа отговорност. Никого не сме пожалили, изтъкна премиерът. Въпрос на дни било да приключат всички експертизи.

Нанков посочи разминаване в документация и материали за пътя край Своге

Нанков посочи разминаване в документация и материали за пътя край Своге

Пресконференциите на БСП са между жълт вестник и другарски съд, обясни Тома Биков

Припомняме, вчера на пресконференция в централата на ГЕРБ регионалният министър Нанков коментира, че "изследванията на асфалта показват, че по време на изпитването му със солна киселина има вложен недопустим материал в него. Въпреки това документацията е изрядна. БСП не се посвениха да политизират трагедията край Своге. Бъдете убедени, че която и фирма да беше инженер, действията на държавата щяха да бъдат същите".

По-рано на 28 август, БСП призоваха за оставката на цялото правителство на Борисов, посочвайки го за лично отговорен за трагедията. Корупцията убива, това е модел, посочи соцлидерът Нинова и каза, че моделът остава. Червеният водач иска да се сложи край на този модел, "ние призоваваме за разговор, разум и смяна на този модел".

Александър Ненков от ГЕРБ, определи във вторник пресконференцията на БСП като нагла, а политиците трябва да запазят някаква висота. ГЕРБ ще направят, каквото са правил и досега, както историята го е показала, ако има отговорен, той ще си понесе отговорността, независимо коя е фирмата, обясни той.

Пресконференциите на БСП са нещо между жълт вестник и другарски съд, ние в другарски съд не участваме и оставки сме подавали и пак сме печелили избори, обясни и Тома Биков от ГЕРБ.

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

БСП иска Борисов да понесе отговорност за катастрофата край Своге

Червените виждат само едно решение - оставката на кабинета