Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов са спокойни за местата си правителството.

Двамата казаха това по време на отбелязването на 94-та годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров в село Сугарево.

"Не съм притеснен, всичко е въпрос на диалог и дебат, всеки си има свой подход", отбеляза Каракачанов.

Той заяви, че комуникацията в управляващата коалиция боксува - това бил проблемът.

Не мисля, че ще се стигне до сътресения, допълни Каракачанов.

Според военния министър не е имало нужда от трите оставки, защото и тримата министри нямали вина за случилото се, пише БНР.

"Не е нормално при всеки повод, като се появи една група, която протестира в интернет или на "жълтите павета", да се искат оставки. Защото ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки? Всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Какво? Във всеки рейс да сложим по един милиционер? Или министърът на транспорта и министърът на регионалното развитие да се возят по рейсове?", коментира Каракачанов.

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки
Обновена

Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

"Министрите, които аз съм предложил, без моe съгласие няма как да бъдат сменени, освен ако нямат провинения", категорично заяви вицепремиерът.

От своя страна Димов също заяви, че няма защо да се притеснява за министерското си място. "Продължавам да работя, идеята е за пълен мандат, а кога ще приключи този мандат - това е работа вече на премиера, на господин Каракачанов и на политическото ръководство на този коалиционен съвет", посочи Димов, цитиран от bTV.

Партията на Симеонов решава дали да остане в управлението

Партията на Симеонов решава дали да остане в управлението

След оставките на Нанков, Московски и Радев

Междувременно лидерът на НФСБ Валери Симеонов отново запазва мълчание. Националният изпълнителен комитет на НФСБ заседава вече втори ден в Бургас, за да изясни позицията си около повода за оставките на примата министри Радев, Нанков и Московски.

Караянчева: Правителството е стабилно

Караянчева: Правителството е стабилно

Въпреки оставките на трима ключови министри и възраженията на коалиционния партньор Валери Симеонов