Предсрочни избори няма да има сега веднага. Ще ги избутват всячески, а защо не и да стигнат до пълен мандат. Това обяви политологът Първан Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Днес трябва да стане ясно остава ли НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов коалиционен партньор в кабинета "Борисов 3", след като възникна напрежение след трите министерски оставки след тежката катастрофа карй Своге. Вчера НФСБ излезе с остра позиция срещу премиера, в която го обвини в еднолично управление и ликвидиране на държавността във връзка с поисканите оставки на тримата министри. 

Симеонов скочи срещу едноличното управление на Борисов, ликвидирал държавността

Симеонов скочи срещу едноличното управление на Борисов, ликвидирал държавността

Поставял "рейтинга над всичко"

"Оставките трябва да минат, въпреки някои нюанси. По-скоро г-н Валери Симеонов би следвало да остане в този формат. Г-н Марешки предварително каза, че ще подкрепи, г-н Сидеров ще подкрепи, вероятно и ДПС в такива моменти също ще подходи услужливо", коментира Симеонов.

От своя страна политологът Антоний Гълъбов заяви, че "дори и да приемем, че една от трите партии, между тях няма никакво желание да изградят коалиция, дори една от трите партии да оттегли едностранно подкрепата си, това няма да промени конфигурацията на управлението". Според него обаче напрежението между тях ще продължи.

Сидеров продължава напред с или без НФСБ

Сидеров продължава напред с или без НФСБ

Лидерът на "Атака" няма да става министър

"Ние сме в предизборна кампания и то на 2 хоризонта. Непосредствено предстоящите избори за Европейски парламент в малка степен интересуват българските партии, защото се виждат в друга роля. Но критичните избори са догодина - за местни органи на властта", коментира Гълъбов.