След последните изяви на лидера на "Атака" Волен Сидеров от ПР агенция бе разпространена позицията на "Диневи Груп" - фирмата, която в изявленията си Сидеров визира като близки на неговия коалиционен партньор Валери Симеонов.

Припомняме, че обвинението на лидера на "Атака" е, че чрез закона за шума и проверки и затваряне на заведения се тормози определена част от българския бизнес по Черноморието, доколкото необезпокоявани остават шумните заведения в курорта "Свети Влас" - собственост именно на "Диневи груп". Волен Сидеров заяви и че в курорта почиват министри, които също така са се сдобили с апартаменти в хотелските комплекси на Братя Диневи.

В изявлението си, разпространено до медиите, "Диневи груп" категорично отричат членове на всички правителства да имат подарени апартаменти от тях. Това е в разрез с бизнес логиката. Заявяват и че нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега в курорта.

Сидеров иска Борисов да помисли за поведението на министрите си

Сидеров иска Борисов да помисли за поведението на министрите си

Лидерът на "Атака" намекна за смяна на правителството

"За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици", посочват в изявлението си.

От "Диневи груп" опровергават и твърдението, че "Марина Диневи" е построена "с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това" и посочват, че това е "невярна манипулация". През последните 12 години яхтеното пристанище е било проверявано от всички възможни контролни органи на Република България и заключението им е, че всичко е законно.

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни, посочват от "Диневи груп" и обясняват, че те действат като инвеститори и не управляват пряко стопански обекти. Отговорност за заведенията - ресторанти, клубове, магазини - носят отделните юридически лица, наематели, и съответно, те могат да отговорят на въпроса кое заведение колко пъти е проверявано.

Изявлението на "Диневи груп" посочва, че уважението към истината изисква отговор на твърденията на народния представител Волен Сидеров, а юристите им вече подготвят документите за съда: "Всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона."