Волен Сидеров настоява в дневния ред на Министерския съвет да вкарат извънредна точка, в която да разгледат поведението на определени членове на правителството.

Лидерът на "Атака" обясни пред медии пред сградата на РЗИ в Бургас, че в последните няколко месеца е получил десетки оплаквания за това как само определени заведения по Черноморието подлежат на проверки. Държавни институции, включително и МВР, се използват като шпиц команди срещу определени заведения за сметка на други, смята Волен Сидеров.

"Те са обект на постоянни проверки, всеки ден пристигат полиция, тежко въоръжена, правят проверка на клиентите - на младежи и девойки... Всичко това убива една част от българския бизнес, за сметка на друга. Други олигарси не биват закачани с пръст", коментира Сидеров и посочи, че той почива на Созопол като редови гражданин, а разполага с информация, че в момента членове на правителството са на почивка в Свети Влас, където дъни денонощно музика.

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер
Обновена

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова в МС

Макар и без да споменава имена от думите му стана ясно, че нападката му е спрямо вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов - първият, който прокара закона за шума и според него бяха затворени вчера дискотека "Какао бийч" и нощният бар "Хедон", а вторият, който предложи и награди бизнесмена Йордан Динев за орден "Стара планина".

Според Волен Сидеров със затварянето на заведения по Черноморието вчера се нарушава законодателството, тъй като РЗИ няма право да затваря обекти.

Така се съсипва бизнес, а се дава писта и територия на друг - категорично заяви Сидеров и се обърна към премиера Борисов и останалите членове на правителството.

НФСБ опровергава Сидеров

НФСБ опровергава Сидеров

От НФСБ опровергаха, че са постигнали съгласие по Закона за горивата

"Искам отговор от министър-председателя Бойко Борисов дали е оторизирал действия на свои членове на правителството, които да действат по морето като представители на военна хунта, да правят каквото си искат и да безчинстват. Командировал ли е членове на правителството да извършват подобни действия, да водят със себе си полицаи, да затварят-отварят, въобще да тероризират българския туристически бизнес."

Волен Сидеров заяви, че утре на Министерски съвет иска да бъде внесена специална точка в дневния ред по въпроса. Той няколко пъти подчерта, че лично е гласувал това правителство и го изпратил във властта.

Добре е да помислят (министрите и премиера, бел.ред) има ли нужда от това правителство, има ли нужда то да продължи да управлява... ако не създава благини, не вдига пенсиите, а създава подпомага само определени олигарси, допълни Волен Сидеров и отсече: "Да се замисли... или да търсим друго правителство."

С разговори в Обединени патриоти променят тона от мажорен към минорен

С разговори в Обединени патриоти променят тона от мажорен към минорен

Сидеров приканва за регулярни срещи след разговор между Симеонов и Емил Димитров

Припомняме, само преди две седмици - в последните дни от парламентарния сезон - между патриотите напрежението достигна дори до физическа разправа. Така завърши спорът между председателя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, от друга страна.

Още тогава Волен Сидеров заговори и за смяна на правителството, тъй като според него вицепремиерът Симеонов върши недопустими неща. Именно тогава Сидеров организира проверка на проверките на Валери Симеонов по Черноморието и заяви, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки методи.

В последните няколко месеца напрежение между партньорите в малката коалиция трепти не за първи път.

Борисов гневен на патриотите: С техните камъни по тяхната глава

Борисов гневен на патриотите: С техните камъни по тяхната глава

ГЕРБ не е тупан, всяка сутрин да бият по него

Разногласия имаше дори и в голямата коалиция покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но от Обединени патриоти се обявиха против. По-късно обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

Напрежение имаше и вътре в малка коалиция покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на "Атака" Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.

Каракачанов не вижда проблеми в коалицията

Каракачанов не вижда проблеми в коалицията

Между Симеонов и Сидеров има исторически проблеми

Отделно на това поправки, внесени от депутати на "Атака" и ВМРО разгневиха НФСБ и те обвиниха икономическото мнозинство около ГЕРБ в прокарване и защита на частни олигархични интереси.
Ставаше дума за промени в Закона за обществените поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев, на които държавният глава наложи вето, а ГЕРБ изненадващо го подкрепи в зала.

Преди това пролетта между патриотите имаше търкания и по повод подкрепата на Истанбулската конвенция.