Единни в многообразието били обединените патриоти. Тази позиция изрази военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Няма никакви проблеми, отчете той. Вчера герберът Данаил Кирилов най-добре описал ситуацията със Закона за обществените поръчки -ЗОП. Според Каракачанов не се обслужвали интереси на бизнесмени с поправките.

И вчера е разговаряно с премиера по темата, стана ясно от думите навоенния министър. В отговор на въпрос на News.bg Каракачанов обясни, че Бойко Борисов не му е споделял да се страхува от Домусчиеви. Вчера пили кафе с премиера и Валери Симеонов и такива страхове не е споделял. Такова нещо да е казал премиера, че се страхува от някого няма, отсече военният министър.

Той обаче критикува начина, по който от НФСБ са скочили на темата. Това трябвало да става с диалог. Умората си казвала думата, според лидера на ВМРО.

За мен коалицията Обединени патриоти е една добра основа, коментира Каракачанов на въпрос за една евентуална раздяла в групата.

Не трябвало да се уточняват нещата чрез шум в системата, по мнението му. Обществото имало нужда от сигнали за единение и обединение.

Красимир Каракачанов критикува опозицията за умишленото тиражиране на неверни информации за чумата. Това е идиотизъм, граничещ с престъпление, заяви военният министър. Не се целяло умишлено изгонване на хората от Странджа, за да се заселят там мигранти. Не трябвало с нихилизъм и разграбване на държавата да се взема властта.

Обединените патриоти щели да са обединени, по думите му. А за отношенията между Волен Сидеров и Валери Симеонов каза: "Там има история на тези взаимоотношения от 2005-2006. Техните отношения са исторически сложни." Имали различия, но ги обединявал националистическия подход за управление на държавата.