Изчистихме някои теми в Закона за горивата, които вчера станаха повод за недоразумение и разминаване. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров след заседание на коалиционния съвет на Обединените патриоти.

Сидеров посочи, че спорният законопроект е внесен не от един, а от 32-ма души. Сред тези 32-ма има 10 души, които са от групата на Обединени патриоти, четирима от ВМРО, четирима от НФСБ и двама от "Атака". По думите му сред вносителите има и депутати от ДПС, БСП, "Воля".

НФСБ опровергава Сидеров

НФСБ опровергава Сидеров

От НФСБ опровергаха, че са постигнали съгласие по Закона за горивата

"Става дума за един закон, който е обсъждан, коментиран и не представлява някаква опасност за обществото", увери Сидеров.

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Търговците на горива готови на всичко, но не дават бизнеса си

Получиха подкрепата на вицепремиера Валери Симеонов

Волен Сидеров заяви, че в момента тече разговор между Валери Симеонов и Емил Димитров, в който се изясняват подробности от закона. "В крачка са променени неща, които по-рано са създавали напрежение сред по-малките търговци на горива. Така че в момента имаме разбиране, имаме съгласие, че законът не нещо страшно. Поправки в него вече са направени и няма повод за някакви страшни скандали или разколи", заяви Сидеров.

Според него разминаванията между коалиционните партньори в Обединени патриоти се дължи именно на липсата на заседание на Коалиционния съвет.
"Когато нямаме такъв съвет - се получава разминаване. Всичко може да се реши с разговори - това е моето убеждение. Ще се стараем да няма такива паузи", обясни Сидеров.

Българската петролна и газова асоциация възмутена от думи на Симеонов

Българската петролна и газова асоциация възмутена от думи на Симеонов

Не познава наредбите и се включва като лобист на сивия сектор

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че тонът не трябва да бъде остър и нападателен между участниците в коалицията. "Това създава впечатление, че нещо не върви. Всъщност тонът понякога ни изглежда по-мажорен точно поради липсата на информация. Тонът може да се промени. Достатъчно добрата информация комуникация и разговорите между нас ще промени и тонът. Тонът ще бъде в минорните гами", обясни Сидеров.

Комисията по контрабанда в НС нищи спорен Закон за горивата

Комисията по контрабанда в НС нищи спорен Закон за горивата

За да няма фалити и поскъпване на горива, от бранша се обявиха срещу предложението за премахване на дистрибуторите

Припомняме, вчера след среща с малки и средни търговци на горива вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че предлаганият от депутата Емил Димитров - Ревизоро законопроект е лобистки и обслужва конкретни интереси, което пък предизвика остра реакция от страна на Българската газова и петролна асоциация.

За втори път Симеонов дава заявка да се противопостави на този закон, след като търговците организираха протести две поредни седмици пред парламента, а представители на НФСБ проведоха вече една такава среща.

Припомняме, че Емил Димитров е депутат от групата на Обединените патриоти, но е номинация на ВМРО в рамките на коалицията им.

Изявленията на Валери Симеонов предизвикаха поредните коментари за напрежение сред управляващата коалиция, след размяната на реплики за и против увеличаването на акциза за бездимните цигари, както и разногласията между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова.

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

Чакат становището на мин. Горанов за законопроекта за вероизповеданията