Няма трусове в управляващата коалиция. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на bTV. Той увери, че коалицията е стабилна и няма никакви предпоставки за предсрочни избори. Има само вибрации, като от движение на превозно средство, посочи Дончев.

"Няма как в коалицията всички да сме на един акъл и дори е подозрително всички да мислят едно и също, това значи, че са се наговорили", обясни вицепремиерът и добави, че дори при конфликт и размяна на реплики това е по-честният формат.

Патриотите твърдо против акциза върху бездимните цигари

Патриотите твърдо против акциза върху бездимните цигари

От "Воля" ще чакат дебатите в комисиите на НС и тогава ще вземат решение.

Баланс е нужен според Дончев по повод акциза на бездимните цигари. Вицепремиерът обясни, че акцизът е специален тип взимане. То е основано на това, че самата стока е или вредн, или луксозна.

"Ако бездимните цигари са по-малко вредни, то не бива да имат същия акциз като тютюна за пушене" е мнението на вицепремиерът. Той информира обаче, че има държави, в които бездимните цигари представляват дял от 30% от пазара, а някои прогнози сочат, че е възможно да достигнат и 50 на сто.

Дончев смята, че все още е рано да се оцени европредседателството ни. Той очаква някои от по-дългите процеси, които са стартирали, да дадат оценка в бъдеще. "Например европейската перспектива за Западните Балкани, многогодишната финансова рамка, кохезионната политика - ще се види в следващите месеци", посочи вицепремиерът.

Вицепремиерът е категоричен, че председателството на Съвета на ЕС не е на кабинета, а на България. "Институциите, от които е имало нужда винаги са били канени. Не се сещам в кои формати е трябвало да присъства президентът", коментира вицепремиерът нападките на БСП, че Румен Радев е бил изолиран.

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом
Обновена

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

Томислав Дончев коментира и инцидента с починалия охранител на строежа на новото Народно събрание, както и фирмата, която се свързва с името на зам. социалния министър Султанка Петрова. Вицепремиерът призова да се изчака проверката на прокуратурата.

"Доколкото знам тя се занимава и с инцидента, и с въпросния договор и разбирам, че от формална гледна точка конфликт на интереси няма", поясни Дончев.

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Султанка Петрова е била никой, когато наемали охраната на Партийния дом

Няма конфликт на интереси, увери Каракачанов