Когато говорим за конфликт на интереси, те къде са? Това запита вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод намесването на името на зам.-министъра Султанка Петрова в инцидента със загинал охранител в сградата на бившия Партиен дом.

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом
Обновена

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

Припомняме, охранителят е открит след като два дни е издирван от семейството си. Той от две години работи във фирмата, която пази преустройването на бившия Партиен дом. Тръгнал е за нощна смяна в петък следобед. Оттогава близките му нямат контакт с него. Те са подали сигнал в полицията денонощие след изчезването.

След подаването на сигнала в полицията, от охранителната фирма им се обажда жена, която заявява, че от Пето районно са ги уведомили, че младият мъж е паднал в шахта и е починал.

Починалият охранител е бил един от най-добрите служители на фирмата, по думите на ръководителя на компанията Филип Чипев, който е зет на зам.-министър Султанка Петрова. Инцидентът се свърза с името на зам.-министър Петрова и защото нейният съпруг е собственик на охранителната фирма. В тази връзка от БСП поискаха оставката на Петрова, като призоваха в отворено писмо до тримата лидери на Обединените патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров да изтеглят кадъра си.

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

БСП призоваха патриотите да оттеглят Султанка Петрова от министерството

Когато властта и парите са обвързани, хората остават с чувство за несправедливост

Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание, отсече Каракачанов и добави, че НС е сключило една година по-рано договор със строителна фирма, която изпълнява проекта за новата зала. "Самата фирма сключва договори със своите подизпълнители, включително с охранителната фирма. Договорът е сключен на 21 април 2017 г., когато г-жа Петрова не е била абсолютно никой", категоричен бе Каракачанов.

"Ако инцидентът е по вина на фирмата, би следвало тогава да говорим за някакъв морал", обясни Каракакачанов и добави, че ако нещо друго се е случило не може да се говори за отговорност.

Той разясни, че НСО няма ангажимент да охранява строителен обект, то охранява периметърът.

Разцепление в редиците на Обединени патриоти едва ли ще има, акцентира Каракачанов по повод задочния конфликт с вицепремиера Валери Симеонов. Определено това са неприятни неща, посочи Каракачанов.

Каракачанов иска да си говори по-често със Симеонов

Каракачанов иска да си говори по-често със Симеонов

Въпросът с акциза за електронните цигари трябвало да се обсъди