От БСП призоваха патриотите да изтеглят зам.-министър Султанка Петрова от социалното министерство. Това стана с писмо до вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и до депутата Волен Сидеров.

Повод за писмото им е смъртта на охранител на ремонта в Партийния дом. Близките на загиналия искат да открият истината за смъртта му. Те не са били уведомени от охранителната фирма за това, че тялото му е открито в шахта в стратегическия обект.

Разследват смъртта на охранител на ремонта в Партийния дом
Обновена

Разследват смъртта на охранител на ремонта в Партийния дом

Семейството е издирвало два дни 25-годишния мъж

"Изразяваме съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", пише в писмото от левицата.

"Вие смело се противопоставихте на назначаването на "калинки" на ГЕРБ и "партизански назначения". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание", пишат от БСП.

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом
Обновена

Прокуратурата разследва инцидента в Партийния дом

Назначена е съдебно-медицинска експертиза

Припомняме, след новината за трагичния инцидент, стана ясно, че Султанка Петрова е съпруга на управителя на охранителната фирма, която пази ремонта на новата сграда на парламента. Управител на тази фирма е техният зет.

Според текста на писмото, когато властта и парите са здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост. От БСП призовават да се прекрати тази връзка.

Султанка Петрова е председател на Националната женска организация на ВМРО от октомври 2003 г. и част от Изпълнителния комитет на ВМРО от 2012 г.
Народен представител на Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО, избрана 2014 г. от 24 МИР - София. В момента е зам.-социален министър.