За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет, съобщи БНР.

За кратко протестиращите, които се включиха към протеста на майките, блокираха булевардите "Тодор Александров" и "Мария Луйза" и се върнаха пред сградата на бившия партиен дом, информира Нова телевизия. Майките не толерират агресията, заявиха те по повод пуснатата вчера димка по време на техния мирен протест.

Майките продължават да искат оставката на Симеонов

Майките продължават да искат оставката на Симеонов

Протестираща: Валери Симеонов е позор за страната ни, няма място в управлението ѝ

В началото на протеста организаторите от инициативата "Системата ни убива" отново призоваха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обидните му думи: "кресливи майки на уж болни деца". Майките заявиха, че не толерират мълчанието на Симеонов по темата толкова дни.

Пореден протест на майките за оставката на Симеонов

Пореден протест на майките за оставката на Симеонов

Днешната демонстрация ще протече като автошествие

"Когато в неделя тука бяха доста повече хора, които твърдяха, че ще направят революция и всеки ден ще са тук. Къде сте, хора, не знам, но революция за един ден и за четири часа няма да стане. Благодаря ви, че отново сте тук. Ние сме отново с искането за оставка на Валери Симеонов. Ние не толерираме неговото мълчание, неговото стоене все още в топлия и уютен кабинет, откъдето ни се подиграва", заяви една от майките.

Припомняме, в петък - 19 октомври 2018 г., докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета "Борисов-3" от БСП поискаха оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях". Изказването е направено след заседание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, по повод Закона за хората с увреждания.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов протест под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава заяви, че ако Симеонов не подаде оставка, то цялото правителство трябва да си ходи.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".

Президентът също коментира изказването на вицепремиера като заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".

На 24 октомври след заседание на Коалиционния съвет Валери Симеонов се извини за думите си.

Тази вечер майките протестираха с автошествие

Тази вечер майките протестираха с автошествие

Блокираха закратко „Орлов мост“…

И тази вечер в протеста на майките на деца с увреждания пред МС се включиха и хора, които протестират срещу високите цени на горивата.

Майките няма да спрат с протестите, докато Симеонов е вицепремиер

Майките няма да спрат с протестите, докато Симеонов е вицепремиер

"Раковска" е блокирана

Протест на хора, които искат по-ниски цени на горивата има в няколко различни градове на страната.

След като в понеделник, 12 ноември част от протестиращите решиха да затворят пътя за Варна, днес 13 от шофьорите блокирали пътя с колите си, са санкционирани, информира bTV.

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Вместо полицай във всяко село, слагат камери и охранители

От Перник хората, които протестират срещу високите цени на горивата тръгнаха на автошествие с коли се отправи към пътя за Даскалово, съобщи БНТ. Целта на протестиращите с коли срещу цените на бензина е да блокират движението. Очаква се към тях да се присъединят хора от Радомир. Обстановката е спокойна, има полиция.

В Пловдив най-активно протестират майките на деца с увреждания. За 23-та вечер те поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи bTV.

В Бургас пред сградата на общината след края на работния ден се събраха предимно семейства с малки деца. Те протестират срещу ниските доходи и стандарта на живот.

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани

В Добрич също има мирен протеста. Освен по-ниски цени на горивата хората там искат и политики, които да доведат до по-достоен живот за всички.

В Силистра протестиращи затвориха централния градски булевард сутринта. Хората искат по-висок жизнен стандарт. Сред протестиращите имаше и майки на деца с увреждания, които настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

В центъра на Хасково по обед също се събраха десетки граждани. Те се заканиха следващия път да затварят граници. Протестиращите се дистанцираха от всички партии и поискаха пълна промяна на начина на управление.