Думите на Борисов, че ако поиска оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне, са по-цинични дори от тези на Симеонов за децата с увреждания и техните майки. Това заяви в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Борисов пита той ли да подава оставка

Борисов пита той ли да подава оставка

Ако Борисов поискал оставката на Симеонов, правителството падало

По-рано днес премиерът Борисов коментира от Обединените арабски емирства, където е на посещение, че ако поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, то правителството ще падне и в страната ще настъпи хаос.

Корнелия Нинова: "Тоест между това да подкрепи майките, болните деца, тяхното нещастие и да остане на власт, той избира да остане на власт. Това е големият цинизъм."

Според червения лидер с тези думи премиерът припознава думите на Валери Симеонов и застава на същата позиция.

Нинова посочи и че Борисов "отново погазва всякакви конституционни и демократични правила" с думите си, че ако падне сегашното правителство и президентът Радев назначи служебно правителство, в страната ще настъпи пълен хаос. По думите ѝ това е ред, установен от конституцията и законите на страната.

"Това не е хаос. Това се казва правова държава, граждански права, право на избор и така нататък", коментира Нинова.

"Аз мисля, че по-голям хаос от това, в което се намира в момента страната, няма как да стане. Самият Борисов е направил най-големият хаос, така че да не ни плаши и да не плаши и народа", категорична е социалистката.

"Вън Валери Симеонов" извикаха десетки под прозорците на МС

"Вън Валери Симеонов" извикаха десетки под прозорците на МС

Протести са организирани и във Варна, Стара Загора, Пловдив, Враца, Силистра, Плевен

Тя допълни и че според нея "нещата вече са в Красимир Каракачанов". Той казал "патриотите да се разберат помежду си, аз не мога".

"Волен Сидеров вече поиска оставката на Валери, сега е важно какво ще каже Краси Каракачанов, тоест вече Борисов прехвърля отговорността върху Краси Каракачанов, така че вече ще чакаме неговата дума", тълкува Нинова.

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

В заключение тя посочи, че намира това изказване за ужасяващо. Най-нормалното в случая било Валери Симеонов да се оттегли.

"Ако не иска той да го направи, още по-нормално е премиерът да го направи. Ако не го направи, значи се припознава и той в неговите думи. Това означава, че целият кабинет трябва да подава оставка", допълни Нинова.

Валери Симеонов не вижда защо да подава оставка

Валери Симеонов не вижда защо да подава оставка

Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли - не боли, това е истината