"Не виждам причини да подам оставка по лични съображения". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод исканията да се оттегли на протестиращите майки на деца с увреждания, цитиран от bTV.
Протестът е пред сградата на Министерския съвет към 12:30 часа. В самата сграда малко по-рано Симеонов се срещна с представители на работодателите за увеличаване на максималния осигурителен праг.

"Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли - не боли, това е истината. Стоя зад своите думи катeгорично", каза Симеонов като допълни, че би подал оставка, ако му я поискат от политическия съвет на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.

Симеонов допълни, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти поискат оставката му, той ще я подаде.

"Става въпрос за мнението основно на трима души - Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини", заяви вицепремиерът по демографските въпроси.

Относно исканата политическа оставка от БСП след изявлението му към майките на деца с увреждания, той заяви, че протестите на БСП не го притесняват. "Нормално е политическа опозиционна сила да иска оставка. Да си ги събират, да ги карат с рейсове от различните градове", допълни Симеонов, визирайки митинга от "Орлов мост" преди години.

Припомняме, в петък - 19 октомври, докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета "Борисов-3" от БСП поискаха оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях". Изказването е направено след заседание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, по повод Закона за хората с увреждания.

По-късно премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на своя вицепремиер.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: "Стига с този театър".