Оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов е крачка напред и напредък към победата, и като фактор, с който управляващите трябва да се съобразяват с хората, а не обратното.

Това обяви организаторът на инициативата "Системата ни убива" Вера Иванова по повод подадената късно снощи оставка от вицепремиера Валери Симеонов.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

Като основен мотив за оставката Симеонов посочи продължаващата медийна кампания, особено от последните два дни, която е продължение на кампанията срещу него, но вече и срещу народни представители от Обединени патриоти с изваждане на думи от контекста и вменяване на вина.

26 поредни вечери родителите на деца с увреждания протестираха с искане за оставката на Симеонов.

Снимка 390022

Източник: БГНЕС

Фандъкова определи като добро решението на Симеонов да подаде оставка

Фандъкова определи като добро решението на Симеонов да подаде оставка

Майките и всички техни близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на Симеонов. 

Вера Иванова отчете, че заплахите срещу майките през следващите дни са се засилили и не са спирали. Сред заплахите, насочени срещу тях, са: "Майките ще бъдат изринати".

Нашите сили не могат да свършат, защото ако се предадем ние, нашите деца са обречени. Ние намираме сили за децата си, защото искаме да останат в България, посочи Вера Иванова.

Каракачанов: Правителството е стабилно

Каракачанов: Правителството е стабилно

Ще се изпълнява програмата

"Трудно е, но нямаме избор, ще водим борбата докрай. Няма отказване и няма крачка назад", закани се майката.

Тя негодува, че управляващите са махнали текст от Закона за хората с увреждания само и само да запазят вицепремиера Валери Симеонов.

Снимка 390016

Източник: БГНЕС

"С това си действие управляващите показаха, че каквото решат, го правят, но ние няма да се откажем от нашите протести, защото това е началото на реформата. През деня сме по работни групи, вечер на протеста, а сутрин в палатковия лагер", заяви тя.

Хоро на "Орлов мост" след оставката на Валери Симеонов

Хоро на "Орлов мост" след оставката на Валери Симеонов

Месец продължиха протестите

Ако законите, които трябва да се приемат на второ четене, не са текстовете, които искат майките, протестите ще продължат, докато не се случат нещата, закани се майката.

Вера Иванова подчерта, че всички, които са обидили майките на деца с увреждания, после казвали, че думите им са извадени от контекст. Според нея подаването на оставка трябва бъде личен морал не само от управляващите, но от всички във властта.

"Този протест защитава достойнството на всички хора", даде да се разбере тя.

Сидеров: Не знаех, че Валери подава оставка

Сидеров: Не знаех, че Валери подава оставка

Разнобой при Патриотите

Протестиращите майки поискаха и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.