Столичният кмет Йорданка Фандъкова определи като очаквано и добро решението на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов да подаде оставка.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление

В ефира на Нова телевизия Фандъкова отбеляза, че трябва да се продължи с промяната в законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното.

Майките от "Системата ни убива" обявиха победа, битката за реформа продължава

Майките от "Системата ни убива" обявиха победа, битката за реформа продължава

Оставката на Валери Симеонов е началото на реформата

Тя е на мнение, че напрежението между майките на деца с увреждания и вицепремиера се е нагнетило от неговото изказване по техен адрес. Според кмета обаче извинението от негова страна е трябвало да дойде много по-рано.

"Майките и всички техни близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите, така че да позволят грижата за децата и техния живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета за тях, така че нямаше смисъл всичко това да се забавя по една единствена причина", уточни Фандъкова.

Премиерът приел оставката на Валери Симеонов

Премиерът приел оставката на Валери Симеонов

Вицепремиерът се оттегля след скандални изказвания

Кметът отчете, че Столична община от години работи в много тясно сътрудничество с гражданските организации и неправителствения сектор, който има капацитета да дава добрите предложения.

Най-важното според нея е, че трябва да се работи за приемането на предложения от обществото, защото това е въпрос на интеграция в детските градини и училищата.

Фандъкова призова, че трябва да се научим да живеем заедно, с взаимно уважение, разбиране и с помощ към хората, които имат нужда.

Столичният кмет се надява да се успокои ситуацията с протестите в страната, но по думите й ситуацията е предизборна и доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение.

"Политиците трябва да търсят решения, а не да се състезават по говорене, надговаряне или изказ", посочи градоначалникът.