Съдът остави в ареста бизнесмена Станимир Рагевски, който е обвинен в умишлено убийство на 28-годишния Юмер Мехмед. Искането за задържане по стража - най-тежката мярка е на прокуратурата в Бургас.

Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. То е квалифицирано по чл.115 от НК. Трупът на пострадалия е открит на 11.08.2021 г. в разчленено състояние.

Разследването е установило, че престъплението е извършено с огнестрелно оръжие в жилище, собственост на Рагевски. След убийството обвиняемият е разчленил трупа в продължение на няколко дни. Частите от тялото са били опаковани в найлонови чували, след което поставени в бидони, което е позволило да бъдат пренесени и укрити в местност край град Бургас.

Определението на Окръжен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Повдигнаха обвинение за жестокото убийството в Бургас

Повдигнаха обвинение за жестокото убийството в Бургас

Жертвата е убита на 4 август, а разчлененото тяло бе открито на 11 август

Преди делото пред съда се бяха събрали на протест близки на жертвата, които настояваха за справедлив процес и да не се потули истината за жестокото убийство. Те скандираха "убиец", съобщи БГНЕС. "Очакваме да си получат присъдите и двамата, защото извършителят не е един, извършителите са двама", заяви

Ивелина Стаменкова, близка на жертвата Юмер, е сигурна, че обвинения и присъди съответно трябва да има и за двамата - и за съпругата на Рагевски. На този етап няма привлечен втори обвиняем, но в съда беше докаран и бившият готвач на Рагевски, който е свидетел по делото.