Намерено е предсмъртно писмо на Ахмед Емин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Информирмацията гласи, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента.

Извършени са редица процесуални действия, включващи назначаването на съдебно-медицинска експертиза, балистична експертиза, химическа експертиза, биологична експертиза и графологическа експертиза на намереното предсмъртно писмо.

Поклонението пред тленните останки на Ахмед Емин бе днес в родния му дом в с. Козица, община Попово, област Търговище.

Стотици души са присъствали на погребението на Емин, който беше началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган, съобщава БНР.

Смъртта на Ахмед Емин е една голяма трагедия и ние няма да правим новини от нея, каза заместник-председателя на ДПС Юнал Лютфи в с. Козица.

На траурната церемония присъстваха още Касим Дал, Лютфи Местан, европдепутата Фелиз Хюсменова, близки и приятели, кметове на общини и стотици симпатизанти.

Самият Доган обаче, не е присъствал на траурната церемония.

Преди два дни тялото на Ахмед Емин бе намерено в сграда на ул. "Беловодски път" в кв. "Бояна" в столицата. Сигналът в полицията е подаден около 18.00 часа в петък 17 октомври.

Основната и официална засега версия е, че шефът на политическия кабинет на Ахмед Доган се е самоубил.

Начинът, по който Емин е бил паднал на земята, проектилът и пораженията, които куршумът е нанесъл на главата, разположението на ръката, с която Емин се е самопрострелял дават основания на криминалистите да са сигурни, че става въпрос за самоубийство.

Когато е решил да сложи край на живота си Ахмед Емин е бил сам. Това го потвърждават и показанията на всички, които са били в комплекса на ул. „Стар Беловодски път".

Неговият баща категорично отрече това да е възможно.

По думите на Осман Октай, бивш депутат от ДПС Емин е бил връзката на Ахмед Доган от времето на управлението от 2001 година с останалия свят- министри, депутати и всеки, който е искал контакт с лидера на партията.

Ахмед Емин беше ключът към тайните на Ахмед Доган, ключът към тайните на сараите, каза Октай.

Той заяви, че за да повярва, че се е самоубил Емин, е трябвало да има много повече публичност.