Енергетиката, КТБ и здравеопазването - това са трите големи проблема на България, които влияят негативно на бизнес средата. Това гласи преценката на предприемача Красимир Стойчев, изразена в ефира на bTV.

Не премиерът задушава бизнеса, данъчните условия у нас са бляскави, има потенциал за бизнес. Кой политик с целия си акъл би го задушавал, обясни бизнесменът. По думите му енергетиката, КТБ и здравеопазването са трите големи проблема на България в момента и докато те не се решат, на бизнесът ще му е трудно.

За казуса с енергетиката Стойчев има и решение -  да фалират НЕК и БЕХ, за да се рестартира всичко наново. НЕК губи пари, купува скъпо и продава евтино, няма компания в света, която може да издържи нещо такова, убеден е предприемачът.

За Стойчев е ясно, че в КТБ е злоупотребено със средствата на вложителите от страна на акционерите. Цветан Василев е бил изтъкан от добри бизнес намерения за бизнес инвестиции, но това се прави от инвестиционни фондове за нов бизнес, а не от парите на вложителите, аргументира се предприемачът. Той не видя особен знак в това, че новите подуправители на БНБ вече са били в ръководството на банката при фалита на КТБ.

По думите му не е невъзможно правенето на бизнес в България. Не е толкова трудно да стартираш малък и среден бизнес, в целия свят е трудно да го задържиш, не само у нас. Бизнесът е риск, не всеки, който почва такъв, трябва да оцелее - това е една голяма битка и оцеляват най-умните, убеден е бизнесменът.

Помолен да избере между премиерите Борисов и Орешарски, Красимир Стойчев категорично заяви, че избира Борисов като по-добър премиер от Пламен Орешарски, тъй като "разсъждава като бизнесмен - имал е фирма, знае какво е, редил се е на опашка за кредит, управлява като бизнесмен, направи и политически коментар Стойчев.