Обединените евангелски църкви не знаят кой е ръкоположил задържания за педофилия британски пастор в Сливен. Това става ясно от тяхна официална позиция до медиите.

"Даниел Ериксън-Хъл не е свещенослужител на никое регистрирано вероизповедание от състава на Обединените евангелски църкви. Не ни е известно кой и в какво качество го е ръкоположил за духовен работник или го е упълномощил да провежда служби в района на град Сливен", посочва се в становището им.

Според ОЕЦ е всеки вид посегателство срещу детската личност е недопустим.

Арестуваха британски пастор в Сливен, заподозрян за блудство

Арестуваха британски пастор в Сливен, заподозрян за блудство

Предстои да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение от 72 часа

Осъждаме педофилията и я заклеймяваме като тежко престъпление, намерило място в закона именно поради морала, който християнските ценности са вдъхновили в обществото ни, категорични са те.

От Обединените евангелски църкви подчертават и че поддържат висок стандарт при обучаване и ръкополагане на свещенослужители и ревностно работят за утвърждаването на християнските ценности в обществото.

Припомняме, на 12 септември полицията в Сливен задържа британеца по подозрение за блудство с малолетни. Вчера чужденецът беше оставен за постоянно в ареста.

Сливенският съд остави в ареста пастора, обвинен в педофилия

Сливенският съд остави в ареста пастора, обвинен в педофилия

Пред съда имало протест в негова защита