798 души са подали заявления за гласуване в подвижни секции в селата Стамболово и Минерална баня. Част от тях обаче не се намират на територията на страната и няма как да са пуснали въпросните заявления. Това съобщиха на брифинг от МВР-Хасково.

Според органите на реда идеята е да бъдат осигурени хартиени бюлетини, които са по-лесни за манипулация.

Към 239 от тях са приложение решения на ТЕЛК или НЕЛК. Има данни за извършено престъпление. Към този момент няма арестувани. Друга част са представили медицински бележки от личен лекар, като сред тях са хора с масови заболявания, като високо кръвно и диабет, което не е пречка за нормално гласуване в секция.

Ст.комисар Венцислав Кирчев уточни, че към момента се разпитват лица, за които има данни, че не са подали подобни заявления лично, но фигурират в списъците, или такива, които се намират извън страната.

Изискани са окончателните списъци на лицата, които ще гласуват в подвижни секции, но към настоящия момент такива не са изготвени. По думите му оставя съмнения, че целта е да се гласува с хартиена бюлетина.

В хода на стартиралата полицейска операция от началото на месеца са проверени 10 765 лица и 10 814 МПС. Извършени са проверки на 731 обекта, издирени са 2 лица и са връчени 298 предупредителни протокола. Образуваните досъдебни производства са 27, от тях 2 - за престъпления против политическите права и 10 преписки, допълни още ст.комисар Кирчев.

Разследват два случая за купуване на гласове в Хасково

Разследват два случая за купуване на гласове в Хасково

Открити са тетрадки, компютри и книги