Разследват два случая за купуване на гласове в Хасково, съобщават от прокуратурата.

На 03.07.2021 г. полицаи са извършили претърсване и изземване в две постройки, находящи се в бивш стопански двор на с. Рогозиново, общ. Харманли, обитавани от 50-годишна жена и двамата й сина. В една от постройките е открита тетрадка с изписани в нея имена на граждани. Започнато е досъдебно производство. Задържани са две лица за 24 часа.

На 04.07.2021 г. е започнато досъдебно производство, след като в стопанска постройка, находяща се в двор на къща в с. Димитровче, общ. Свиленград, обитавана от 79-годишен мъж и съпругата му. Там са намерени два класьора и две полиетиленови чанти, съдържащи общо 939 листове с изписани на тях имена на граждани, част от които с посочени лични данни, телефони и номера на изборни секции. Открити са още 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневните финансови отчети на търговско дружество.

Извършени са претърсвания и в две жилища в гр. Свиленград, обитавани от синовете на 79-годишния мъж. В едното от тях са намерени два листа с изписани български имена, лични данни на лица и телефонните им номера, а в другото жилище - парични средства, сим-карти, флаш памет и мобилен телефон. Задържани са 4 лица за 24 часа.

Разследването продължава.

Прокуратурата недоволна, че МВР бави сигнали за изборни нарушения

Прокуратурата недоволна, че МВР бави сигнали за изборни нарушения

До момента са образувани 20 дела за купуване на гласове