Мерките са ясни, много строги и се изпълняват стриктно. Така кметът Йорданка Фандъкова отговори на въпрос какви мерки са предприети след установения случаи на коронавирус в столична детска градина.

По думите на кметицата може да има и други такива случай, но важното е от Столична община да бъдат готови и да реагират адекватно. Най-важната мярка освен непрекъсната дезинфекция е да бъдат разделени групите в детските градини, да бъде разделен персоналът и да може да се изолира само едната група, настоя Фандъкова.

Медицинска сестра от детска градина в София е с коронавирус

Медицинска сестра от детска градина в София е с коронавирус

Тя ще остане под карантина в дома си

Тя посочи, че родителите са разумни и е много важно децата, които са болни, да бъдат водени в детската градина. Не трябва да има нито хора от персонала, нито хора, които да отиват болни, дори и с най-малките симптоми, за да не се притесняват всички. С това предстои да живеем, да работим в тези условия, като даваме възможности на родителите да водят децата си на детска градина, категорична бе Фандъкова.

За наводненията в Казичане и дали се предприемат допълнителни средства за почистване на шахти и изграждане на канализация, Фандъкова уточни, че екипите на Аварийната дирекция реагирали веднага. Шахтите се почистват и е ангажимент на Софийска вода и контрол на столичния инспекторат, посочи още кметицата.