С викове "мафия" и "оставка" започна протестът на работниците от "Емко" и "Дунарит".

От трибуната Димитрина Маркова, финансов директор на "Емко" обяви, че на протеста има 1300 души. Тя заяви, че войната, която държавата им обявила продължава и до ден днешен.

Маркова обяви, че най-накрая лицензът на дружеството, който е бил незаконно отнет, днес е върнат. "Да, но ни откраднахте продукцията, г-н министър, откраднахте ни договорите. Вие се държите с нас като с мащеха, която взима от сирачето и дава на другото дете", посочи тя.

Връщат лиценза на "Емко"
Обновена

Връщат лиценза на "Емко"

Това едва ли ще спре протеста на работниците в София

Протестиращите носят трансперанти - "Спрете войната срещу нас", "Вие крадете нашия труд", "Държавата ни ограбва хляба", "Не ни оставяйте без работа", "Държавата срещу частния бизнес".

Славчо Димиев, директор производство в Трявна заяви, че си е стиснал ръката с един български министър, но се срамува.

"Ние не сме тук от любовта да викаме срещу правителството. Ние сме тук, защото войната срещу нас продължава. С най-брутални и престъпни средства. Много пъти вий ме питахте - кой стои зад тази работа и защо - Кой? Сигурно на всеки стоящ на този площад е ясно - кой дърпа конците в държавата. Той се нарича Бойко Борисов", обяви Димиев.

НАП и МВР влязоха в офиса на "Емко"

НАП и МВР влязоха в офиса на "Емко"

НАП проверява нещо в "Емко" и ние присъстваме, заяви Валентин Радев

Той коментира, че нещата съвсем не са решени след срещата с министър Караниколов. "Министърът на икономиката не знае търговския закон, за да твърди, че отношенията между "Емко" и "Кинтекс" са търговски отношения. Той е разпоредил договорите, които са законно подписани между нас и "Кинтекс" да бъдат прехвърлени на ВМЗ - Сопот. Ако някой се съмнява в това, че министъра ограбва едно дружество - да спре да се съмнява. Министъра ограбва дружеството "Емко" и то не по собствено решение, а по разпореждане на министър-председателя. Защо трябва да бъдем ограбени? Целта е да бъдем ограбени и ликвидирани, защото ний не слушаме и защото не ни е страх", посочи Димиев пред събралите се работници.

Валентин Радев отрича оръжейният сектор да е дестабилизиран

Валентин Радев отрича оръжейният сектор да е дестабилизиран

Пропуските били отстранени

Той изтъкна, че ще продължават да се борят за хляба си въпреки министъра на икономиката, на финансите, министър-председателя. Според Димиев към тази група се присъединява и главният прокурор. Славчо Димиев отправи предложение към министър-председателя Бойко Борисов да ги покани в МС.

"Много сме и сме силни - оставка!". С тези думи Красимир Падарев от Монтана призова работниците от "Емко" и "Дунарит". Падарев се обърна към управляващите с препоръката да отидат в пожарната с големия маркуч, да им промият ушите и да започнат да чуват. Той посочи, че работниците са докарани с 19 автобуса от три края на България и още 20 автомобила.