Над 3000 протестиращи се събраха пред Народното събрание по неофициални данни.
„Сбъднаха" се обаче опасенията на организаторите, след като футболни фенове също се присъединиха към протеста, подхождайки агресивно към органите на реда, като започнаха да хвърлят по тях метални ограждения и снежни топки.
Феновете се обръщаха към полицията със скандирането „Не пазете престъпниците".

Въоръжени с палки и подръчни материали футболните ултраси се опитват да опорочат предварително замисления мирен протест. В жестокото си поведение те стигнаха до там, че да нападнат без причина журналисти, дошли да ги отразят.
Не един или двама са фоторепортерите, операторите и журналистите, станали част от директния сблъсък между жандармерия и футболни запалянковци.
Докато те се конфронтират с органите на реда, останалите протестиращи мирно са заели местата си пред сградата на Народното събрание, периодично изказвайки своите искания на мегафон.

След поредния сблъсък между ултрасите и жандармеристите протестиращите бяха изгонени от площад „Народно събрание".
Районът пред парламента бе напълно изчистен, като там останаха повече полицаи, отколкото в началото на протеста.

По-малко от два часа от началото на митинга протестиращите се оттеглиха към площада около храм-паметник „Св. Александър Невски".

Улицата, която води към храм-паметник „Александър Невски" бе блокирана от жандармеристи.

Една част от протестиращите се разотидоха, след като стана ясно, че има заповед от Столична община протестът да бъде прекратен.

Заповедта е на заместник кмета Юлия Ненкова и е издадена след получено в Столична община писмо от МВР за постъпил сигнал на горещата линия на Дирекция „Противодействие на тежката и организираната престъпност" при Главна дирекция „Криминална полиция" от администратор на интернет сайт, с което се огласяват намерения за взривяване на самоделно взривно устройство по време на протестните действия пред сградата на НС.  

Решението е взето след телефонен разговор между кмета на столицата Бойко Борисов и главен комисар Павлин Димитров.

В началото на днешния протест - докато ултрасите скандираха против правителството „Оставка", всички останали протестиращи запазиха едноминутно мълчание и паднаха на колене в памет на убития преди 40 дни студент Стоян Балтов.

Въпреки опитите на част от другите протестиращи да спрат конфликтите между феновете и органите на реда, продължават да се премахват насилствено металните заграждения и да се хвърлят снежни топки срещу сградата и полицията.
Имаше и хвърлени няколко бомбички и пиратки пред сградата на парламента.

Пеейки „Моя страна, моя България" протестиращите изразяват недоволството си към политическата обстановка и действията на правителството и парламента към момента.


В началото

По-рано днес под лозунга „Студентски град на студентите" започна днешния протест организиран от Движението за защита на правата на студентите СРОКСОС (Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития) и ПРИЗИВ.

Този път обаче те протестират и срещу цялостното управление и политика на българското правителство в момента.

Минути след 10 часа  стотина студенти се отправиха от зала „Христо Ботев" към дискотека „Амнезия", където ще поднесат цвета в памет на убития Стоян Балов.
Днес се навършват 40 дни от трагичния инцидент, провокирал протестите.

Малко преди 11 часа студените се отправиха с автобуси на градския транспорт към НС, където междувременно дълга опашка от чакащи се бе извила пред подписка за оставка на правителство за предсрочни парламентарни избори, организирана от Демократична гражданска инициатива и пенсионерския съюз и БЗНС „Никола Петков".
Те настояват за право на референдум при събрани 200 000 подписа.

Да, политизираме протеста. Политика на гражданското общество е да изрази своето недоволство, но ние не поддържаме нито една партия.
Протестът не е партиен, защото няма политическа сила, която ние да одобряваме".
Това заяви един от организаторите на протеста Кънчо Драгнев от СРОКСОС.

Организаторите категорично отрекоха да са предлагали пари на студенти, за да се включат в протеста.
Те са възмутени от слуховете, които се разпространяват за тях, че се е плащало по 50 лева на калпак.


Какво се случи...

Пред парламента при засилени мерки за сигурност са се събрали на протести лекари от Ямбол, Търново, Горна Оряховица, София, еколози и природозащитници, учители, студенти и пенсионери, майки от форума „BGmama".
Стига цинизъм и гавра с децата ни! Дайте им шанс" с този лозунг излизат майките.

Еколозите обстрелваха сградата на парламента със снежни топки, но до момента поражения няма.

Припомняме, протестът е разрешен между 11 и 18 часа пред Народното събрание.

Два лъча - от Студетски град и Централна гара, тръгват, за да се съберат пред парламента.

Над 1000 служители на реда от Столичната дирекция на вътрешните работи, областни дирекции на МВР в страната и жандармерията ще охраняват обществения ред.

Организаторите на протеста няколко пъти подчертават през последните дни, че трибуна на политици няма да се дава.
Въпреки това лидерит на някои от опозиционните партии заявиха, че ще участвата, но като граждани, за да изразят позицията си.

Протестиращите също така призоваха МВР да се погрижи за реда, притеснени от евентуално присъединяване на членове на футболни агитки.