Коалицията между ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за Европейски парламент не само е най-логичната, а е много знакова. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Георги Марков.

Марков не си спомня в последните години по-знаков съюз от този между ГЕРБ и СДС. Той припомни историята на СДС и посочи, че БСП трябва да бъде победена, защото е въпрос на чест.

"БСП нанесе голяма щета на българския преход с две национални катастрофи. Да не ми говорят за последните 10 години на прехода, защото тогава стана част от метрото, магистралата до морето и спортните зали. При тяхното управление в началото на 90-те години имаше национални стачки и нямаше захар, мляко, хляб, памук и аспирин", захапа Марков опозицията.

Депутатът от ГЕРБ отсече, че не му се ходи в Брюксел да стане евродепутат, за да не слуша, че "Дядо Коледа е Дядо Мраз и да слуша за родител 1 и родител 2, и да не го гръмне някой".

На въпрос на водещия на сутрешния блок дали е по-добре за ГЕРБ без опозиция, Марков посочи, че ако каже, че му е по-добре, няма да бъде конституционно.

"Не ми е времето да стана евродепутат, не ми е интересен Брюксел и не ми харесва. Не ме е канил никой и не съм за тази работа", акцентира Георги Марков и допълни, че всички се подиграват на Александър Йорданов от завист, защото ще стане евродепутат.

Той прогнозира, че на предстоящите европейски избори ПЕС ще получи много тежък удар и Европейската народна партия (ЕНП) ще спечели.

Марков е сигурен, че предстоящите европейски избори ще бъдат кампанията на ГЕРБ. Според него можело е да се сложи друг човек на мястото на Мария Габриел, който да затвори устата на водача на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева. По думите на Марков тя има нулев принос за развитието на демокрацията.

Депутатът от ГЕРБ коментира и скандалите с апартаментите във властта, придобил повече известност като "Апартамент гейт". Според Марков наличието на много контролни органи, комисии и агенции дублира дейността на министерствата.