Без ГЕРБ не може да бъде съставено отговорно правителство. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков в интервю за БНР.

След вчерашното интервю на Слави Трифонов по БНР станало ясно, че "Има такъв народ" ще подкрепи актуализацията на бюджета, но няма да подкрепи създаването на правителство. Схемата на господин Слави Трифонов и на господин Румен Радев ще излезе - актуализацията на бюджета ще бъде подкрепена, Народното събрание ще бъде разпуснато и ще отидем на предсрочни парламентарни избори, за да може всички да бъдат чегъртани, посочи Чолаков.

По думите му с интригантската политика на разделяй и владей се прокарват червени линии. Чолаков е учуден от наивността на другите партии, които си мислят, че ИТН са влезли в парламента да правят правителство. ИТН влезли в парламента, за да рушат парламентарното единство и демокрация, нападна Чолаков партията на Слави Трифонов.

Слави: Издигаме Радев като наш кандидат за президент

Слави: Издигаме Радев като наш кандидат за президент

Какво значение има дали резултатите са постигнати чрез авторитарен характер, или чрез мил човек

Според Чолаков се създава революционна ситуация в страната, за да могат да дойдат мародери, които да оберат страната. В суматохата и пушилката се случват някакви неща, за които впоследствие ще разберем какви са последиците, предупреди депутатът, като не даде пример кои са мародерите, които искат да оберат страната.

"Много е мътна водата и някой лови риба в момента", изрази се метафорично Чолаков. Той щял да повярва на президента, ако даде мандата, когато парламентарните сили се разберат за правителство.

ИТН унищожава политическите партии една по една, изтъкна депутатът. Партията, с която може да се разговаря за съставяне на кабинет е ГЕРБ. Усещането на Радомир Чолаков е, че ГЕРБ биха преглътнали някои неща в името на държавата, за да протегнат ръка.

Във връзка с актуализацията на бюджета, предложена от служебното правителство, Чолаков очаква актуализацията да бъде първия тур на президентските избори за подкрепа на втория мандат на държавния глава Румен Радев.

Антон Кутев сигурен в пълната хазна до края на годината

Антон Кутев сигурен в пълната хазна до края на годината

И не може да прогнозира до каква степен ще се стигне до оскотяване на хората по отношение на политическите елити