Няма угодия с актуализацията на бюджета. Бюджетът винаги е бил вододел за политическите партии. Това заяви говорителят на Министерски съвет Антон Кутев в интервю за "Неделя 150" по БНР.

Проблемът според Кутев е, че страната се намира в тежка ситуация. Изкарахме 3 месеца без актуализация на бюджета и ние като служебно правителство направихме какво можахме, отчете Кутев.

Ако се окаже, че следващото служебно правителство ще работи до ноември месец, което според мен е много вероятно, остават няколко месеца, през които кризите няма да ни чакат, изтъкна Кутев.

Всички събирания на данъците вървят добре и Антон Кутев е сигурен, че в края на година ще има 2 млрд. лева повече в бюджета. Което и да е другото служебно правителство ще се стреми в същата степен да свърши работата.

Мая Манолова: НС ще диктува темпото с актуализацията на бюджета

Мая Манолова: НС ще диктува темпото с актуализацията на бюджета

Решението е на президента

Не можем да си позволим нарушаване закона, защото дойдохме с намерението да въведем ред и да въведем нещата на светло, подчерта Кутев.

Той увери, че служебното правителство ще направи всичко възможно страната да премине през кризата. Много е важно обаче да има редовно правителство по време на криза. Партиите трябва да направят всичко възможно да има редовно правителство, призова говорителят на Министерски съвет.

Без парламент нищо не може да се случи и ние сме осакатени като вас, каза Кутев, визирайки, че служебното правителство не може направи нищо, без да има парламент.

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Ще направи консултации преди да връчи третия мандат

Той не може да прогнозира до каква степен ще се стигне до оскотяване на хората по отношение на политическите елити. Да вкараме хората във водовъртеж и кризи, защото някакви политически елити не са се разбрали, при положение, че има пари в бюджета, ще доведе не само до по-нисък вот, предупреди Кутев.

Има друг начин да работи обществото и има начин обществените пари да се разпределят правилно, подчерта той.

Антон Кутев би стоял по-далеч от съдебните зали, ако би бил на мястото на Николай Нанков, който се закани че ще го съди. Припомняме, Кутев и министър Комитова изпратиха строителните фирми да протестират за търсените пари от тях пред дома на бившия регионален министър Николай Нанков.

Десислава Атанасова: Президентът вече рекетира

Десислава Атанасова: Президентът вече рекетира

Според нея ексуправляващите били отговорно правителство и заделяли пари

По думите му някои си мислят, че политическата борба е непрестанен сблъсък, но за Кутев интересите на хората са по-важният въпрос. Вероятно и служебното правителство е направило грешки, ние свършихме работа и това среща съпротива, каза той.

Говорителят на МС не мисли, че заведенията и хотелиерският бизнес печелят нещо от протестите. Здравният план казва как да реагираме адекватно като общество на заразата, която убива хора. Въпросът е държавата да се погрижи за останалите хора, като няма как да се стигне до мерки, когато заразата нараства, посочи Антон Кутев.

Във връзка с извънредното заседание на Народното събрание във вторник за полицейското насилие от лятото на гражданските протести 2020 г., Антон Кутев заяви, че няма нищо сложно да се извадят записите и затова била велика демокрацията. Когато при едни обитатели не става нищо и се направи инвентаризация на чекмеджетата, се вадят интересни неща, посочи Кутев.

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

Част от служебния кабинет е свързан с БСП