Очевидно е, че президентът се опитва да извива ръцете на партиите за актуализация на бюджета и чак тогава ще връчва мандата. Освен, че е разединител на нацията, което е доказал в годините, сега се превръща в рекетьор за парламентарно представените групи.

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира в кулоарите на парламента решението на президента Румен Радев да забави връчването на мандата, докато не се приеме актуализацията на бюджета.

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Ще направи консултации преди да връчи третия мандат

На Атанасова й е странно, че заради актуализацията на бюджета държавният глава най-после разбрал, че страната е застрашена от поредната ковид вълна и мигрантски натиск. "Има си конституционни процедури, не може да се поставят такива условия, защото нито една партия няма да подпише празен чек срещу неясни условия - кой ще харчи парите, как ще се харчат, за какво ще се харчат парите. Ние оставихме подредена, финансово и икономически стабилна държава", категорична бе Атанасова.

По думите ѝ ексуправляващите били отговорно правителство и заделяли средства да има средства за справяне с в ковид кризата и с мигрантската криза.

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

БСП твърдо за актуализацията на бюджета

Част от служебния кабинет е свързан с БСП

"Вие нали помните, че повече от година президентът беше казал, че външната политика на премиера Борисов е сервирана на Шербет. Каква е неговата външна политика (на президента), след като мигрантите настъпват от Турция и Гърция", запита Атанасова.

Според нея президентът не може да избяга от своята отговорност, при положение, че служебното правителство се родило под юмрука на държавния глава. Неговото служебно правителство не се справя с нищо, подчерта Атанасова.

Ръководството на ПГ на ГЕРБ ще участва на КСНС при президента Румен Радев в понеделник за актуализацията на бюджета.

ДПС изненадани от решението на Румен Радев

ДПС изненадани от решението на Румен Радев

Тепърва ще видим кой какво предлага

По-рано в парламента служебният икономически министър Кирил Петков заяви, че вместо да се заемат с актуализация на бюджета депутатите се занимават с интриги.