"Когато липсва актуализация на бюджета, 430 млн. лв. няма да има за бизнеса, няма да има пари за хората на първа линия, за пенсии, ние сме на прага да не можем да плащаме и да поемем ковид вълна. От всички възможни приоритети какво решава да се занимава това Народно събрание - решава да се занимава с интриги".

Възмутеният е служебният икономически министър Кирил Петков, който коментира парламентарния ден в кулоарите на парламента. 

Той се обърна и с призив към гражданите през медиите: "Ако имате депутат в това Народно събрание, ако управлявате бизнес, който се страхува от следващата ковид вълна, ако сте в пенсионерски съюз или клуб и се притеснявате дали ще си получите 50-те лева, сега е моментът да се свържете с вашите народни представители". Според Петков не може само от сутрин до вечер да се говори по медиите, а народните представители трябва да си свършат работата - да приемат актуализирания бюджет. Има пари в държавата, но само на база решението на депутатите можем да ги използваме, каза Петков.

Асен Василев препоръча на депутатите да посмятат с калкулатор

Асен Василев препоръча на депутатите да посмятат с калкулатор

Как да осигурим бюджета до края на годината

"Моля ви, и вие помогнете като медии, за да обърнем светлината към депутатите да си свършат работата, вместо да се занимават с това кога аз съм се отказал от канадското си гражданство", подчерта Петков. Той се е отказал от канадското си гражданство преди встъпване в длъжността си на служебен министър стана ясно от думите му във връзка с въпрос в рамките на парламентарния контрол.

От сутрин до вечер идвали притеснени бизнеси при Кирил Петков за това какво ще се случва с новите мерки при новата ковид вълна. Ако бюджетът не бъде приет, нищо няма да се случва. Ако е приет ще имаме 430 млн. лв. готови за помощ, категоричен бе служебният министър.

Припомняме, с такъв призив към депутатите се обърна финансовия министър както днес, така и вчера след заседанието на Министерски съвет, така и служебният премиер Стефан Янев.