Трябва да има актуализация на бюджета, така че нямаме никакво разминаване, че подобно нещо трябва да се случи. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред журналисти в парламента след като се разбра новината за решението на президента да забави процедурата по връчване на мандатите.

Червените правят всичко да има стабилност в страната и да се стигне до редовно правителство. В ситуацията, в която се намира страната, най-малкото, което е необходимо, е да има допълнително напрежение в държавата. Нашите действия са към стабилизиране на ситуацията и към редовно правителство, което може да изведе страната от тази тежка ситуация, надява се Гуцанов.

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Радев обвърза парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета

Ще направи консултации преди да връчи третия мандат

Социалистът не обвързва забавянето на мандата с актуализацията на бюджета. Борислав Гуцанов отказа да коментира думите на президента, тъй като БСП имат решение на Националния съвет на партията за третия мандат.

Нека да не изпреварваме събитията, те си имат своята последователност, каза Гуцанов, като добави, че ако мандатът стигне до БСП, ще предложат служебния кабинет.

ДПС изненадани от решението на Румен Радев

ДПС изненадани от решението на Румен Радев

Тепърва ще видим кой какво предлага

Запитан дали заради липса на кадри БСП предлага служебния кабинет, ако третият мандат стигне до тях, Гуцанов увери, че не е заради липса на кадри. Част от служебния кабинет е свързан с БСП и в момента служебният кабинет си върши своята работа, има добра популярност сред хората и има добра предпоставка за спокойствие, което е изключително важно да има спокойствие в държавата и семействата, категоричен бе депутатът.

Ивайло Вълчев още не знае какво е казал президентът за мандатите

Ивайло Вълчев още не знае какво е казал президентът за мандатите

За актуализацията на бюджета ще се допитва до свои икономисти