ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет. Това заяви пред Нова телевизия Екатерина Захариева.

Тя обаче подчерта, че българският народ за поредни избори казва, че трябва да бъде намерен начин за коалиционен кабинет.

Захариева увери, че от ГЕРБ няма да казват "Не искаме този да е министър-председател и тези да са министри" и призова първо да бъдат започнати разговорите.

По отношение на преговорите за еврозоната тя отбеляза, че поне "Да, България" и ДПС са много ясно "за" това.

Дянков прогнозира кабинет на Еврозоната между ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ + БСП

Дянков прогнозира кабинет на Еврозоната между ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ + БСП

Според него най-възможен е третият мандат

За "Продължаваме Промяната" имам съмнения, предвид факта че всичко, което правиха във финансовата политика, ни отдалечаваше от еврозоната, посочи Захариева.

Дали хората в евентуален кабинет ще бъдат експерти, предстои да бъде уточнено по време на разговорите. По нейни думи това ще бъде политически кабинет, тъй като ще бъде подкрепен от партиите в парламента.

Все още не е ясно дали ГЕРБ ще подаде ръка за втория и третия мандат.

"Считаме, че е важно да има правителство. Българският народ очаква това от нас. Ние обаче спечелихме изборите и нека видим какво ще стане с първия мандат", настоя Захариева.

Тя заяви, че от ГЕРБ ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от БСП по въпросите за цени, доходи и бюджет.

Стефан Янев също вижда евроатлантическо мнозинство

Стефан Янев също вижда евроатлантическо мнозинство

Трябвало да се направи всичко възможно нещата да се случат с първия и втория мандат