Диалогът в парламента ще покаже какви са възможните изходи. Това заяви пред БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Той вижда предизборна реторика в изказванията на политиците. Трябва да направим всичко възможно нещата да се случат с първия и втория мандат, по думите му. Сформирало се евроатлантическо мнозинство, според него, а третият мандат е антикризисен.

Формулата за сдобряване на партиите не трябвало да минава през най-малката партия. Сближаването идвало през диалога. Трябва да бягаме от декларативния евроатлантизъм, подчерта Янев.

Дянков прогнозира кабинет на Еврозоната между ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ + БСП

Дянков прогнозира кабинет на Еврозоната между ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ + БСП

Според него най-възможен е третият мандат

Той разкритикува "сценката" с руския посланик. "Кому беше нужна тази демонстрация?", недоумява той. Тази тема е решена в ЕС, допълни лидерът на "Български възход".

Стефан Янев смята, че не е в интерес на българските граждани политиците да се занимават с небългарски дебат. Важната тема е цената на живота и инфлацията, изтъкна той.

"Български възход" имало тактика и стратегия в 48-ото Народно събрание, стана ясно още от коментара му. Имаме работа да свършим, увери Янев.

Припомняме, по-рано днес бившият финансов министър Симеон Дянков също допусна, че членството ни в Еврозоната е тема, която би обединила партии за кабинет.

Всички ще се скрият зад широкия гръб на ген. Янев, смята социологът проф. Иво Христов

Всички ще се скрият зад широкия гръб на ген. Янев, смята социологът проф. Иво Христов

Според него ИТН и ПП са изпълнили мисията, за която са били създадени