Какво ще правят "Продължаваме промяната", ако вторият мандат стигне до тях? Ще върнат веднага мандата или ще търсят същото, което търсим ние с контактните групи? Такива въпроси отправи бившият транспортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Росен Желязков в студиото на БиТиВи.

Той увери, че няма реваншизъм в действията на ГЕРБ. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след тежка зима. Едни нови избори няма да променят картината, но те ще доведат до все по-силно чуване на гласовете, че моделът трябва да се промени, коментира Желязков. 

ГЕРБ не виждат интелектуален потенциал за правителство и препоръчват усмирителна риза за ПП

ГЕРБ не виждат интелектуален потенциал за правителство и препоръчват усмирителна риза за ПП

С третия мандат може да се създаде компромисен кабинет, според Тома Биков

Според него и БСП, и ДБ се държат като присъдружни на ПП. "Български възход" на Стефан Янев е прагматична политическа информация с умерен лидер и Желязков не е учуден от тяхната политическа позиция. Всяка партия, която ще подкрепи или откаже да подкрепи съставяне на правителство, ще носи отговорност за едното и за другото, подчерта Желязков.

ГЕРБ ще участва в разговори за съставяне на правителство и с другите мандати, ако се стигне до тях и няма да се държат сръдливо. Има шанс за правителство и с първия, и с втория, и с третия мандат. Всички заедно трябва да намерим решението за съставяне на правителство, а не на принципа кой има повече мускули и кой не, изрази се метафорично Желязков.

Добрев: Без ГЕРБ или ДПС няма да има кабинет

Добрев: Без ГЕРБ или ДПС няма да има кабинет

ГЕРБ не поставят условия за преговори, но няма и да се съгласят с всичко, заяви бившият енергиен министър

Идеологическите различия с "Възраждане" не допускат да се мисли за колаборация под каквато и да било форма. ГЕРБ имат различия с "Възраждане", обясни Желязков.

От ГЕРБ настояват за широко правителство, в което да се отдръпнат лидерите на политическите партии. Политическите разговори за съставяне на правителство не трябва да спират, настоя той.

Желязков посочи, че служебният транспортен министър Христо Алексиев и вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов могат да бъдат в следващ кабинет. Ако ПП не гледат само пъпа си, а гледат по-реалистично, че животът не е предизвикателство, което е дадено само на младите, биха узрели за несръдливо поведение, каза още Желязков.

Росен Желязков добави, че би станал отново министър. 

Татяна Дончева: Малките партии нямат ключ за съставяне на кабинет

Татяна Дончева: Малките партии нямат ключ за съставяне на кабинет

Лидерите им са малки