Малките политически проекти нямат ключ, с който да отворят вратата за съставянето на ново правителство. Лидерите им са малки. ;

Toва заяви председателят на "Движение" 21 Татяна Дончева в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

По думите ѝ политическата ситуация се повтаря и дава възможност да се прецени струва ли си малките партии да продължават да се въртят на виенското колело и да произвеждат един парламент, който не може се хване - без приемане на стабилно законодателство и мнозинство в него.

Изборите са един етап, а етапът след изборите друг. По време на вота избирателите, които участват във формирането на политическия елит, трябва да знааят, че има следващ етап. Подготвителните действия и резултатите имат ключово значение, като избирателите да гласуват без да мислят, а после искат да им политици, които да се комбинира, обясни Дончева в поредните следизборни опити за съставяне на правителство.

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг

Тя добави, че гражданите отиват на избори, без да има какво да избират. Не е проблемът в задължителното гласуване, смята Дончева, според която след поредицата от предсрочни избори, отново няма никакви програми.

"Изборите на 2 октомври бяха най-папагалските, които съм виждала. Всичко беше на едни опорни точки", оцени Дончева и добави, че ситуацията от миналата година с поредицата от избори, сега и прилича на "дежавю" (вече видяно).

Христо Иванов: И да заметем корупцията под килима, парламентарната аритметика няма да излезе

Христо Иванов: И да заметем корупцията под килима, парламентарната аритметика няма да излезе

Няма как тези 12 години да ги забравим и изтрием с гумичка, каза бившият правосъден министър на ГЕРБ

Тя е на мнение, че няма нужда партиите да се напъват за редовно правителство, а трябва кабинет, който да взима адекватни решения. Идването на ГЕРБ на власт през 2009 г. промени политическата система и допусна най-посредствената част на обществото да се качи на върха. Управлението на ГЕРБ през всичките 12 г. е причината за днешната безпътица, посочи Дончева.

Според Дончева ГЕРБ не могат да сформират правителство. "Възраждане" няма как да се привлече към коалиция за правителство и Костадин Костадинов няма интерес да влиза в кабинет на ГЕРБ и ДПС, добави тя.

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

БСП е против износ на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Кирил Добрев не иска промяна, иска реванш, заяви Нинова

Тя каза още, че Нинова няма да подаде оставка, дори ако резултатът на БСП е минус 4 или минус 10 от изборите.

"БСП е унищожена като човешки потенциал и трябва да има нова лявоцентристка партия на едни нови избори", отсече Дончева.

Във връзка със закупуването на нови изтребители, Татяна Дончева изтъкна, че изтребителите F-16 могат да бъдат схрускани от по-мощна армия за половин ден. Какво могат да направите нашите F-16, запита тя. След още няколко хода по шахматната дъска ще се поставят условия за жива сила и на България, изрази мнението си Татяна Дончева.