БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Те да си направят правителство, първа сила са, те свалиха предишния кабинет, каза Корнелия Нинова.

Кирил Добрев водеше вътрешна опозиция те не искат промяна, искат реванш. 

Христо Иванов: И да заметем корупцията под килима, парламентарната аритметика няма да излезе

Христо Иванов: И да заметем корупцията под килима, парламентарната аритметика няма да излезе

Няма как тези 12 години да ги забравим и изтрием с гумичка, каза бившият правосъден министър на ГЕРБ

Това заяви пред БиТиВи лидерът на БСП Корнелия Нинова ден след пленума на Левицата, на който не бяха допуснати петима членове на партията сред които Кирил Добрев и Калоян Паргов.

В кампанията ПП взеха някои от нашите социални послания. Онзи ден виждам в програмата им за парламента неща, за които се убеждавахме в продължение на месеци, когато бяхме заедно в управлението, каза Нинова.

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Тома Биков поиска партиите да започнат да си говорят

Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг

Тя даде пример с искането за таван на цените през април. Месеци ни отне да ги убеждаваме, че е разумно. Едва сега, след като половин Европа мина на таван на цените, виждам разписано в тяхната програма. Да има две тарифи - енергийна бедност едната. Безплатни учебници. Общо взето е преписана програмата на БСП, припознали са аргументи за свои, може този път да успеят, каза Нинова.

Тя е категорично против изпращане на военна помощ за Украйна. За нея това означава, че страната ни се въвлича във войната. Тя заяви, че само присъствието на БСП в управлението на Кирил Петков е предотвратило износа на българско оръжие за Украйна.

Искаме да купим от Швеция 10 изтребителя "Грипен"

Искаме да купим от Швеция 10 изтребителя "Грипен"

Писмото е изпратено на 30 септември

Като сложни описа тя отношенията на БСП с президента Румен Радев. Ние сме категорично против решението на президента за събиране на оферти за още 10 изтребителя "Грипен", против решението от втора ескадрила ото 8 самолета Ф-16, допълни Корнелия Нинова.