Кирил Добрев и Калоян Паргов да не участват в Националния съвет на БСП. Решението е на Контролната комисия на Левицата, съобщиха от БСП.

На свое заседание Общопартийната контролна комисия на БСП с мнозинство от 17 За и 2 въздържали се реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат участие в заседанието на Националния съвет на БСП и да гласуват на днешното заседание. 

Нинова готова да даде властта на Вигенин?

Нинова готова да даде властта на Вигенин?

Опозицията обаче не вярва на заявката на ръководството

Пред медиите Калоян Паргов припомни, че в тази страна има закони и никъде не се допуска оспорване на съдебно решение.

БСП започва да се превръща в секта, единственото важно нещо е какво ще каже главния шаман, в случая -шаманка. БСП е европейска партия, каза Паргов.

Според Кирил Добрев петима души от БСП могат да присъстват, но не могат да участват в гласуването.

Малко по-късно стана ясно, че напрежение има и по отношение на дневния ред на Пленума.

Високо напрежение на „Позитано“ 20 - цакат се с бройките на пленума

Високо напрежение на „Позитано“ 20 - цакат се с бройките на пленума

Социалистите са се изпокарали заради гласуването на дневния ред

Припомняме, в края на 2021 година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев - един от отявлените критици на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова.

На 19 февруари 2022 г. Националният съвет на БСП наказа своя член Калоян Паргов с временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

През януари 2021 г. пък от партията беше изхвърлен Георги Гергов, отново след конфронтации с Нинова. Сериозно сътресение в БСП имаше и още през септември 2020 г., когато шестима депутати напуснаха парламентарната група на "БСП за България" - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Тогава петима от тях напуснаха и партията, като само Жаблянов остана член на БСП.

Паргов и Добрев се съдиха с партията и спечелиха своето връщане в НС. На 28 юли ВКС реши, че отстраняването на Калоян Паргов и Кирил Добрев от Националния съвет на БСП е невалидно. 

Опитът да бъде приспана БСП е факт, смята Кирил Добрев

Опитът да бъде приспана БСП е факт, смята Кирил Добрев

Кирил Добрев предлага да бъде свикан Конгресът на БСП