"При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат". Това заяви пред БНР Кирил Добрев, член на БСП, когото ВКС възстанови като член на Националния съвет на партията.

"ГЕРБ успя да си върне първото място. А това означава пълен провал на трите партии, които управляваха. ПП беше онзи романтичен вот на надеждата за промяна, но това си отиде. В политиката трябва да имаш опит. Тези хора се опияниха от властта", каза Добрев. 

Искат оставката на Нинова в БСП

Искат оставката на Нинова в БСП

Събрани са над 70 подписа за свикване на пленум на партията

По думите му ДПС бяха интересен играч, не правеха нищо, успяха да избегнат да бъдат общото зло. В такова се превърна "Възраждане".

Според Кирил Добрев най-интелигентни бяха ДБ, те не гонеха масовост, а идентичност. Хората повече очакваха от Стефан Янев. Първите му телевизионни участия след изборите показват балансирано и национално отговорно поведение, обясни той.

По думите му при БСП има устойчива негативна тенденция. Партията изгуби твърдото ядро на предните избори. 

Нинова: Оставка - Не!

Нинова: Оставка - Не!

Резултатът ни не е добър, но не драматизираме от това, обясни тя

"На тези изгубихме най-ценното - пенсионерите. Има централна грешка. Избирателите в България не припознават БСП като своя социален фактор. Трябва да се търси промяна в политиката, в програмите, в лицата... Опитът да бъде приспана БСП е факт", обясни Добрев.

Според него на изборите е спечелила проевропейската нагласа.

"Най-логичната коалиция, опирайки се на идеология, е ГЕРБ, ПП и ДБ. Възможно е и ГЕРБ, ДПС, Янев, включително и включването на БСП в подобна коалиция. За да запази властта си в партията, Корнелия Нинова е склонна да влезе във всякакви възможни коалиции. Въпросът е кой плаща цената от такива коалиции", каза Кирил Добрев.

Кирил Добрев смята, че трябва да бъде свикан Конгресът на БСП.