Лично Корнелия Нинова носи вина за това, че БСП по всяка вероятност ще се провали в опитите си да състави правителство с третия и последен проучвателен мандат, връчен от президента. Това заяви на влизане в централата на "столетницата" преди заседанието на Националния съвет на партията една от основните фигури от вътрешната опозиция на Нинова Кирил Добрев. Именно днес левицата ще решава как да процедира с мандата - дали да излъчи правителство и премиер, или да го върне неизпълнен на държавния глава. И също така - кога да го стори с оглед на изказаната позиция на Корнелия Нинова, че следва първо Народното събрание да приеме актуализацията на бюджета.

"Ние сме на финала на един логичен завършек след като човек, който не може да обедини хората в собствената си партия, се опита да обедини останалите партии. Проблемът е основно с госпожа Нинова, лидерите на другите политически сили нееднократно казаха, че нямат проблем с БСП, а имат проблем с Нинова", остър бе Добрев.

Нинова остро към „партиите на протеста“: Държаха се скандално!

Нинова остро към „партиите на протеста“: Държаха се скандално!

БСП била изцяло диалогична и склонна на компромиси

Следва лично Корнелия Нинова да понесе отговорност и да се номинира за премиер, смята той. Следва да се отбележи обаче, че лидерът на БСП нееднократно отрече, че възнамерява да направи това, като следвало проектокабинетът да бъде съставен от надпартийни и експертни фигури.

"Тук не става дума за желание или нежелание (на Нинова да се кандидатира за министър-председател - бел.ред.). Нинова е функция на партийния орган. Може да желае или не желае на панаира в Мездра, не в сградата на "Позитано", саркастично добави Кирил Добрев. И пое ангажимент - на шега или не, лично да номинира Нинова.