Ако протестиращите бяха военнопленници не биха се държали така с тях. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов, след като показа видео от охранителните камери на Министерския съвет за разследване на полицейското насилие по време на протестите.

Според Николай Хаджигенов е имало опит тези кадри да бъдат скрити и да не се предоставят на комисията. Едно от личните каузи на адвокат Хаджигенов е полицейското насилие. Хаджигенов уточни, че все още продължава разглеждането на записите от полицейското насилие. Той се надява медиите да покажат записите на целия български народ.

Снимка 543055

Източник: БГНЕС

"Реакции ще има, но показваме записите, защото дължим на обществото. Нашата милиция ни пази е просто тъпа песен*. Ето как ни пази нашата полиция", изтъкна Хаджигенов и увери, че насилие от страна на протестиращите няма на записите.

Ето защо трябва да се знае защо е нужно да бъде направена реформа в МВР, реформа в прокуратурата и реформа в правосъдието, каза още той.

Снимка 543054

Източник: БГНЕС

От Временната комисия се изкушават да изпратят записите с полицейското насилие на Европейската народна партия (ЕНП) за да видят, че не Виктор Орбан е най-голямото зло в света, а Бойко Борисов е по-голямото. Главният прокурор Иван Гешев е призован за следващото заседание на комисията.

По време на заседанието на Временната комисия, Хаджигенов заяви, че със съдействието на служебния министър Бойко Рашков успели да намерят част от записа на камерите на НСО от кулоарите на МС. Там ще видите пребитите деца, отвлечени под колоните, каза Хаджигенов, като припомни, че Емил Тонев му е отговорил с писмо, че НСО не разполага със записи. Впоследствие полковник Милен Русев е съобщил, че тези записи са налични в НСО.

*"Нашата полиция" песен на естрадния певец Веселин Маринов от 2010 г., възприета като химн, но станала известна точно със заглавие "Нашата полиция ни пази".