Ние имаме ясна позиция, че актуализацията на бюджета е изключително важна. Toва заяви лидерът на коалиция ИБГНИ Мая Манолова пред журналисти в Народното събрание по повод решението на държавния глава да обвърже парламентарната рулетка с актуализацията на бюджета.

Според нея, ако няма актуализация на бюджета ще има проблем с пенсиите на възрастните хора, социалните плащания, проблем с парите за медиците на първа линия. Час по-скоро трябва да има работа по актуализацията на бюджета, настоя Манолова.

Ивайло Вълчев още не знае какво е казал президентът за мандатите

Ивайло Вълчев още не знае какво е казал президентът за мандатите

За актуализацията на бюджета ще се допитва до свои икономисти

Запитана колко е разумният срок, в който може да се бави втория мандат, Мая Манолова уточни, че всичко зависи с какви темпове най-голямата парламентарна група и останалите ще се придвижи актуализацията на бюджета. Тя смята, че е възможно актуализацията на бюджета да се случи в рамките на 2-3 седмици. Решението е на президента, но при ясната заявка "направете актуализация", е ясно, че в крайна сметка парламентът ще диктува темпото, посочи тя.

Христо Иванов за формулата и техниката на третия мандат

Христо Иванов за формулата и техниката на третия мандат

ДБ ще вземе позиция на парламентарна група другата седмица

На въпрос на News.bg дали държавата може да издържи без актуализация на бюджета, ако не бъде направена такава, Манолова заяви, че държавата не може да издържи. Хората започват да се тревожат, не е нужно да се всява допълнителна паника, нищо не пречи, парите ги има в бюджета, просто трябва да бъдат направени съответните законодателни промени, за да има спокойствие, каза още Мая Манолова.