В отговор на изпратено писмо от Васил Грудев и експертен екип на ГЕРБ, в което те изразяват притеснение във връзка с плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители, министър-председателят Огнян Герджиков ще съдейства за провеждането на експертна среща с Министерството на земеделието, но след парламентарните избори на 26 март.

Готовност за това той изразява в писмо до председателя на партията Бойко Борисов и посочва, че следи с внимание развитието на сектор "Земеделие".

"Оценявам тяхната загриженост българското земеделие да се развива в спокойна среда и да се възползва от всички възможности на европейското ни членство", посочва премиерът Герджиков в писмото.

Експерти и помощ предлагат от ГЕРБ на правителството, за да не спрат агроплащанията

Експерти и помощ предлагат от ГЕРБ на правителството, за да не спрат агроплащанията

От партията призовават за среща на техни експерти с министъра

Премиерът счита, че за просперитета на страната показател и гарант е именно развитието на земеделското стопанство и е отговорил на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство, за лична среща с представители на различни земеделски производства.

Огнян Герджиков посочва, че се е ангажирал с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване.

Като подчертава, че се отнася с внимание към тревогата, изразена в изпратеното му писмо, премиерът посочва, че ще съдейства за осъществяване на срещата, непосредствено след произвеждането на предсрочните парламентарни избори.