Главният прокурор трябва да реши веднъж завинаги дали ще застане зад закона, или зад правителството.Това, което се случва е един провал, едно провалено управление. Това каза Крум Зарков заместник-председателят на БСП по повод протеста в защита на президента Румен Радев.

Българският народ е резистентен, но всичко има някакви граници. Вчера показахме, че тези граници са достигнати. Зарков обясни, че поведението и действията на прокуратурата следват определена хронология. Излизат есемеси срещу правителството и министъра на финансите или премиера.

Тогава прокуратурата вади други есемеси, като губи интерес от първите. Излиза запис - прокуратурата призовава свидетели от президентството. Появява се скандалът с НСО и Христо Иванов - и безпрецедентно се нахлува в сградата на държавния глава. Тази показност и театралност е безпрецедентен акт.

Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката

Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката

Очаквайте всичко от нас

Няма нужда от тези показни акции. Прокуратурата трябва да бъде активна, но когато вкара в затвора някой от високите етажи, защото представено така е просто една политическа игра.

Хората са недоволни и този протест ще прерасне срещу една корумпирана система, срещу страна, в която законите са само на хартия. Трябва да се направи нещо, иначе сме обречени да живеем от скандал на скандал, коментира още той.

Надявам се да има протест, аз лично ще бъда на него. НСО е една малка бримка. За три години нищо не е реформирано. Главният прокурор трябва да покаже и да реши, че ще застане зад закона, а не зад правителството, бе категоричен Зарков.

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

Възмутен от управлението, Радев излезе на протеста

От нас зависи да изпъдим мафията от изпълнителната власт

Според депутата от ГЕРБ, Тома Биков е притеснително, че конфликтът между Борисов и Радев излиза на улицата. Ако политиката отиде на площада, нещата стават много сериозни. Не се целят точните проблеми, заяви той.

Не мога да разбера какъв е протестът срещу правителството, при положение че за НСО до вчера се говореше, че парламентът иска да отнеме едва ли не правомощията на президента, като взимало част от службата за охрана. Сега се оказа, че Борисов едва ли не е пратил тези хора там - това не е така. Нека тези хора да бъдат разследвани и уволнени, защото според мен тази постъпка заслужава точно това.

Сега протестът е срещу министерски съвет. Второ - прокуратурата влиза в президентството с подозрения за двама съветници, единият от които има открити секретни документи - какво правят те в него е друг въпрос, който трябва да се изясни. Другият взел съдебно решение преди то да е излязло - какво прави в него също не знаем И двата проблема по никакъв начин не засягат правителството, отсече депутатът от ГЕРБ.