От днес Столична община заедно с Центъра за градска мобилност започват да глобяват неправилно спрелите шофьори с неприсъствен фиш.

Фишът ще бъде поставян на предното стъкло на автомобила, а ако е лошо времето, фишът ще бъде поставен в малко найлоново пликче. Неприсъственият фиш ще бъде изпращан и на електронната поща на шофьорите. След поставянето на фиша, той ще бъде отбелязан и в системата на местните данъци и такси.

Обект на проверки ще бъдат всички столични улици и булеварди, където се движи градският транспорт.

Служителите на ЦГМ ще дебнат за паркирани коли в зелени площи

Служителите на ЦГМ ще дебнат за паркирани коли в зелени площи

Глобата достига до 200 лева

Заместник-кметът по транспортни въпроси в Столична община Кристиан Кръстев обясни пред журналисти, че това е един пилотен проект, който да накара водачите да паркират правилно. Локация, в която има много спрели автомобили, е столичният булевард "Черни връх", но Кръстев даде примери още с бул. "Раковски", кв. "Студентски град", "Люлин", "Младост" и други.

Глобите за неправилно паркиране са в размер на 50 лева, 20 лева за неправилно паркиране на маркировка или пътен знак и 200 лева за неправилно паркиране в инвалидна зона, посочи Стефан Митев, инспектор от Центъра за градска мобилност.