Скандално известните украински активистки от ФЕМЕН организират протест срещу българското правосъдие по случаите на домашно насилие над жени и деца и трафика на хора. Голият протест е насрочен за 21 януари в София.

Техният Бог е жена, тяхната мисия е протест, тяхното оръжие са гърдите им!, изтъкват организаторите на акцията.

Според техните данни всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. Но едва в края на 2011-та година е произнесена първата и единствена присъда за домашно насилие. Минимален процент от жертвите на това престъпление подават сигнал и търсят помощ от полицията. Официално жертвите на трафик на хора в България само за 2010-та са 432. Неофициално броят им е в пъти по-голям. Трафикът на хора се извършва основно с цел сексуална експлоатация или продажба на бебета.

Затова ФЕМЕН призовават: НЕ на насилието над жени и деца; НЕ на трафика на хора; ДА на ефективните присъди за насилниците.

ФЕМЕН настоява за институционална подкрепа - специални промени в НК по отношение на присъдите за системните насилници на жени и деца; справедливо и адекватно правораздаване; затвор и ограничителни заповеди; българките и децата им да спрат да живеят в страх!

Спрете домашното насилие и трафика на хора, като накажете насилниците, призовават от организацията.